Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

Három középiskolai igazgató megbízatása is megszűnik Szentesen

Szentes - Március végétől három szentesi középiskolai igazgató megbízatása szűnik meg, nekik is újra pályázniuk kell a helyükre.
Szentesen a Boros Sámuel Szakközépiskola, Szakiskola, a Zsoldos Ferenc Középiskola és Szakiskola, valamint a Horváth Mihály Gimnázium intézményvezetői munkakörének betöltésére írtak ki pályázatot.

Ezek a vezetői megbízások határozott időre, 2012. augusztus 1-től-2017. július 31-ig szólnak. A pályázatokat a Csongrád megyei Intézményfenntartó Központhoz kell benyújtani 2012. február 24-ig. A pályázatok elbírálásának határideje: 2012. március 31.

Horváth Mihály Gimnázium intézményvezetői munkakörének betöltésére
A Horváth Mihály Gimnázium intézményvezetői munkakörének betöltésére is pályázatot írtak ki.

Az említett iskolák igazgatóinak kinevezéséről eddig a megyei közgyűlés döntött, most megváltozik az eljárás. A pályázatokat mostantól a kormányhivatalok bírálják el, de valószínű, kikérik a tantestület, a diákönkormányzat és a szülői munkaközösség véleményét is. Az igazgató személyére a kormányhivatal tesz majd javaslatot, amelyet az intézményvezetőket kinevező miniszternek jogában áll mérlegelni, elfogadni vagy elutasítani.

A három érintett szentesi középiskola igazgatója megyei fenntartású középfokú oktatási intézményt vezet, amelyek most átkerülnek az államhoz. Erre még akkor is szükség van, ha történetesen valakit alig egy éve neveztek ki a következő öt esztendőre. Gloviczki Zoltán közoktatási helyettes államtitkár erre reagálva azt nyilatkozta, hogy a jelenlegi igazgató is nyerhet, amennyiben pályázik. Ugyanakkor azt is megjegyezte: "Nem nagyon illő ugyanazzal a pályázattal egy újabb pályázati kiíráson indulni, mivel az új nemzeti köznevelési törvény számos lényeges változást tartalmaz. A közelmúltban kinevezett igazgatóknak is érdemes lesz korábbi pályázatukat átgondolni."

Olvasóink írták

 • 11. anya5353 2012. január 28. 23:35
  „6.!
  Remélem, pályázol!:)
  8!
  Úgy bizony!”
 • 10. Jozsoci 2012. január 28. 01:35
  „Meghallgatják a tantestület, a diákönkormányzat véleményét! Ez nagyon jó! Utána a pártközpontban döntenek! Mintha már korábban lett volna ilyen Magyarországon!”
 • 9. Lucia 2012. január 27. 21:23
  „http://nol.hu/belfold/koltsegvetesi_puccs_szegeden”
 • 8. nie 2012. január 27. 17:52
  „S mi lesz a többi, eddig megyei önkormányzathoz tartozó intézmények vezetőivel, tagintézmény vezetőkkel? Ők maradnak, mert megérdemlik? Ők mások, mint a középiskolák? Általános iskola is tartozott a megyei irányításhoz, ha jól tudom.”
 • 7. booo 2012. január 27. 11:16
  „Milyen nagyszerű hogy urunk és kormányunk 1 millió új munkahelyet kíván létrehozni!
  Vagy csak egyszerűen hazudtak?
  Mindenki döntse el!”
 • 6. prester 2012. január 27. 10:34
  „Csak bele kell írni, hogy legfontosabbnak a dolgos keresztény életre való nevelés apostoli feladatát tekinti, a nemzetmegtartó politika felé fordított derűs ám szigorú arccal vezetvén a megfelelő erkölcsökkel felvértezendő ifjúság ezen intézményét.”
 • 5. nanemaaa 2012. január 27. 10:24
  „"Gloviczki Zoltán közoktatási helyettes államtitkár erre reagálva azt nyilatkozta, hogy a jelenlegi igazgató is nyerhet, amennyiben pályázik. Ugyanakkor azt is megjegyezte: "Nem nagyon illő ugyanazzal a pályázattal egy újabb pályázati kiíráson indulni, mivel az új nemzeti köznevelési törvény számos lényeges változást tartalmaz. A közelmúltban kinevezett igazgatóknak is érdemes lesz korábbi pályázatukat átgondolni." "

  Magyarul: Pályázhat, de ha ugyanaz marad a szakmai életútja, tapasztalata, munkássága, mellyel korábban elnyerte az állást, akkor ne is álmodjon újra igazgatói székről. Főleg, hogy a Jóska (a név szabadon változtatható) fiának, meg a feleségének is kellene valami jó kis zsíros állás.

  Apa kezdődik!”
 • 4. pirosmedence 2012. január 27. 09:49
  „Mint Rákosi idejében: a szakszervezet, a szülői oldal meg a diákönkormányzat ugathatja a holdat, maximum meghallgatják és passz. A Boros igazgatója viszont nyugodtan hátradőlhet: vérfideszesként biztos befutó. Mint minden területen, itt is két lábbal tiporják a demokráciát. Ami a dolog gyakorlati részét illeti: nem tudom szerencsés-e március végére exponálni egy igazgató- váltást? MInden középiskolában az ezt követő 3 hónap a leghúzósabb: jövő évi beiskolázás, ballagás, érettségik stb. Ebből is látszik az elképesztő átgondolatlanság, az rögtönzés, a szakértelem hiány és még ezer dolog.”
 • 3. makovaros 2012. január 27. 08:49
  „Jön a politikai tisztogatás, makón is azt csinálták annó csak akkor a megye...”
 • 2. csmano 2012. január 27. 08:41
  „Abból is a harmatgyengék, hiszen törvényi kötelezettsége szülői munkaközösség, stb véleményének megkérdezése az igazgatói pályázatnál.
  Igaz azt a véleményt nem muszáj meghallgatni.”
 • 1. Kazikázmér 2012. január 27. 08:13
  „Ennek most mi a hírértéke? Puszta tények semmi több!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiss-Rigó László előadása Szentesen

Kiss-Rigó László megyés püspök Remény, kereszténység, Magyarország címmel tart előadást ma délután 6 órakor a szentesi ifjúsági házban. Tovább olvasom