Délmagyar logó

2017. 05. 28. vasárnap - Emil, Csanád 14°C | 25°C Még több cikk.

Három sátortetőt húznak fel Szegváron

Szegvár - Augusztusban kezdődik a szegvári művelődési ház felújítása. A polgármesteri hivatal és a tűzoltószertár is új tetőt kap a nyáron.
Közel fél évszázad szolgálati idő után idén teljesen megújul a művelődési ház Szegváron. A fejlesztésre és 3 évi működtetésre összesen 53,5 millió forint támogatást nyert a helyi Kurca-völgye Egyesület. Az 1963-ban emelt lapos tetős épület sátortetőt kap, így új helyiségeket alakíthatnak ki. A tervek szerint két iroda, teleház, két multifunkciós tér, egy nagy terem, egy kiállítóterem, három könyvtárterem, két tárolóhelyiség és két akadálymentesített vizesblokk kap helyet a kibővített házban. A felújítás során kicserélik a nyílászárókat, hőszigetelést kap a homlokzat, illetve újraburkolják és -festik az épületbelsőt. Az összegből a kivitelezésre 45,5 millió forint fordítható, illetve 3 évre összesen 5,2 milliót kap az egyesület a ház működtetésére.

A felújítás után a művelődési házba költözik a falu könyvtára is. A szerző felvétele
A felújítás után a művelődési házba költözik a falu könyvtára is.
A szerző felvétele

Gémes László polgármester, a Kurca-völgye Egyesület elnöke lapunknak elmondta, az épület korszerűsítésével jelentős energiatakarékosság, a hasonló profilú szolgáltatások egy térbe költöztetésével pedig a működtetési költségek csökkentése érhető el. A munkák augusztus derekán kezdődhetnek. Mivel egy ifjúsági szálláshely kialakítására szintén nyertek 50 millió forintot a szegváriak, és a polgármesteri hivatal lapos teteje sincs már jó állapotban, három helyszínen dolgoznak idén az ácsok. Az egykori tűzoltószertárt 35 férőhelyes, klubszobával és foglalkoztatóval ellátott szálláshellyé építik át. Idén várhatóan csak a külső részek készülnek el, a belső terek átépítése télre, tavaszra marad.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szentesi egészségház: nyitásra váró rendelők

Szentes - A műszaki átadás megtörtént, az orvosok már elkezdték bebútorozni rendelőiket, azonban… Tovább olvasom