Délmagyar logó

2017. 02. 27. hétfő - Ákos, Bátor 1°C | 13°C Még több cikk.

Három vállalkozás települt Nagymágocsra

Nagymágocs - Az elmúlt hónapokban három vállalkozás telepedett le Nagymágocson, és az önkormányzat további cégekkel tárgyal.
Nagymágocson a legnagyobb munkaadó a kastélyotthon, az önkormányzat, saját dolgozóival és a 70 közfoglalkoztatottal, a második.

– A helyi munkanélküliek többsége szakképzetlen. Ők a legsebezhetőbbek a munkaerőpiacon. Akiknek ipari jellegű szakképzettségük van, azok sem találnak helyben állást, a környékbeli településekre járnak dolgozni. Szeretnénk, ha helyben is minél több munka lenne. Ezt a célt szolgálja az Aranyhíd programunk, amivel vonzóvá szeretnénk tenni a vállalkozások számára Nagymágocsot – nyilatkozta Szebellédi Endre polgármester, aki felsorolta a „híd" pilléreit:

– Alacsonyan tartjuk az iparűzési adót, ami 1,5 százalék. Önkormányzatunknak több üres ingatlana is van, amelyek megfelelőek telephelynek, műhelynek. Az alacsony bérleti díj is vonzó lehet. Ha szükséges, a munkaerő toborzásában, illetve képzésében is segítünk. Legutóbb pályázati forrásból egy oktatócéggel közösen aranykalászosgazda-képzést szerveztünk. A 26 résztvevőnek nem kellett tandíjat fizetnie. Erőfeszítéseinknek köszönhetően a faluban már van három új vállalkozás.
Szebellédi Endre elmondta, nemrég költözött a faluba egy méhészeti eszközöket gyártó cég, valamint egy logisztikai vállalkozás. Egy mezőgazdasági társaság pedig hidegfóliákat és gyümölcsöst telepít.

Méhészeti fedelezőgépet szerel Lengyel Attila, az Inoxon Kft. tulajdonosa. A szerző felvétele
Méhészeti fedelezőgépet szerel Lengyel Attila, az Inoxon Kft. tulajdonosa. A szerző felvétele

– Területet adtunk el egy helyi családi gazdálkodásnak. Gyógynövényszárító üzemet építenek. Tárgyalunk egy élelmiszer-feldolgozó vállalkozással is. Úgy tervezik, két telephelyet is létesítenek nálunk. Reméljük, néhány héten belül megállapodást kötünk egy céggel, amely összeszerelő munkát biztosít a megváltozott munkaképességű helyi lakosok egy részének, szintén az önkormányzat egyik üres épületében – adta hírül a polgármester.
Nagyobb műhelyre volt szükségük

Néhány héttel ezelőtt költözött Nagymágocsra az Inoxon Kft. Kisebb kéziszerszámgépeket gyártanak rozsdamentes anyagból, főként a méhészek számára. – Árpádhalmon, a saját ingatlanunkban működött a vállalkozás, de kinőttük. Új műhely kellett. Több önkormányzatnál is érdeklődtünk a lehetőségekről, de általában vissza sem hívtak bennünket. Nagymágocson viszont segítőkészek voltak. Hosszú távra tervezünk. Reméljük, a piacunk is bővül, ami a dolgozói létszám bővítésével is jár majd – mondta a jelenleg háromfős vállalkozás ügyvezetője, Halász Rita.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kollégisták a légimentő-bázison

A testi-lelki egészségre nevelés jegyében kezdődtek programok a szentesi Terney Béla Kollégiumban. Tovább olvasom