Délmagyar logó

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 14°C | 24°C Még több cikk.

Háromszor csenget a kézbesítő Szentesen

Szentes - Azt sérelmezik többen is a szentesi polgármesteri hivatal interaktív fórumán, hogy feleslegesen kell járkálniuk a helyi adók befizetéséhez szükséges csekkekért.
Az illetékesek a lakosság jelzésére változtatnak a kézbesítés rendjén: a kézbesítőknek háromszor kell próbálkozniuk a tértivevényes levél átadásával, és meghosszabbították annak az irodának az ügyfélfogadási rendjét is, ahol kiadják a küldeményeket.

Március közepéig kell befizetniük a szentesieknek a gépjármű- és a kommunális adót. Az erről szóló határozatot a csekkel együtt február második felében kezdték kézbesíteni az önkormányzat megbízottjai. A tértivevényes küldemények azonban többeknek bosszúságot okoztak, erről tanúskodnak a lapunkhoz és a polgármesteri hivatal interaktív levelezési rovatához eljuttatott észrevételek. A panaszosok szerint az a gond, hogy aki nem tartózkodik otthon, amikor a városházi alkalmazott becsönget a levéllel, később már csak egy értesítést talál a postaládájában az ajánlott küldeményről. A címzett ettől megijed, arra gondolva: biztosan elfelejtett valamit befizetni, ezért küldte a hivatal a felszólító levelet.

Szombat délben kopogtattak

Ezen sorok írójának egy szava sem lehet. Szombaton déli 12 órakor jött egy férfi, aki udvariasan megkérte, írja alá a két tértivevényes küldeményt, amelyet a polgármesteri hivatal küldött. A jegyző megbízásából az adócsoport vezetője közölte benne a határozatot, mennyit kell fizetnie gépjármű- és kommunális adó címén. Mindkét borítékban volt egy-egy csekk is, így már csak a postára kellett elmenni befizetni a pénzt.

Ezt azonban munkanapokon csak délután 3 óráig kaphatja meg a városháza udvarában lévő városellátó intézménynél. Ám akinek 4-kor vagy 5-kor jár le a munkaideje, annak bizony szabadságot kell kivennie ahhoz, hogy megkapja a csekkeket az adók befizetéséhez. Hallottunk olyan véleményt is, miszerint ilyen körök megtételére még az APEH sem kényszeríti az adózókat. Az egyik ügyfél ezért először arra gondolt, hogy nem megy be a leveléért. A hivatal netes rovatában hozzátette: ám ha nem kapja meg a küldeményt, akkor nem tudja befizetni a csekket határidőre, s még késedelmi pótlékkal is sújtják. Az illető mindenesetre azt javasolja az önkormányzatnak, hogy változtassanak a kézbesítők munkarendjén. Szerinte úgy kellene foglalkoztatni őket, hogy otthon találják az adófizetőket.

Lapunk az észrevételekkel kapcsolatban megkereste Sztantics Csaba jegyzőt, aki elmondta: tudomásul vették a lakossági igényeket. A városellátó intézménynél hétfőn délután 5 óráig lehet átvenni a leveleket, a többi munkanapon pedig 4-ig. Az intézmény vezetője, Varga Sándor pedig úgy rendelkezett: ha a kézbesítő nem találja otthon a címzettet, még kétszer kísérelje meg a tértivevényes levél átadását. Sőt a hét végén is próbálja meg átnyújtani a küldeményt. A jegyző úgy véli, hogy ez állampolgárbarát intézkedés.

Olvasóink írták

  • 2. Bélyeg 2008. március 15. 22:05
    „A jegyző úr is a feudalizmusban él! Nem a bélyegeken kellene spórolniuk!”
  • 1. LL 2008. március 13. 22:56
    „A XXI. században nem az lenne inkább polgárbarát, ha elektronikus úton fizetnénk be az adót (nincs sorbanállás a postán), az illedelmes uriember pedig maga is a családjával tölthetné a hétvégéjét - különösen, hogy szocialista vezetésű önkormányzatunk van, akkor már legalább a munkavállalók hétvégéjét tartsuk tiszteletben...
    Szabad szombat? khm...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Emelik az üzletek bérleti díjait Szentesen

Szentes - A közeljövőben emeli az önkormányzat a város tulajdonában lévő üzlethelyiségek bérleti díjait Szentesen. A városházán azt mondják, a piaci árhoz kell közelíteni. Tovább olvasom