Délmagyar logó

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 18°C | 27°C Még több cikk.

Hat diákcsapat kalandozott: a HMG nyerte a vetélkedőt

Szentes - Harmadszor rendezte meg Szentesen Bertók Róbert a középiskolások kalandvetélkedőjét, a győzelmet a helyi Horváth Mihály gimnázium szerezte meg.

Az ötletgazda Bertók Róbert, korábbi kétszeres kick-box- világbajnok harmadszor rendezte meg a középiskolásoknak kitalált kalandvetélkedőt a hétvégén. Először a szentesi tanintézmények versengtek. Tavaly a Kurca-partiak a vásárhelyiekkel, idén pedig a csongrádiakkal mérték össze tudásukat. 2009-ben a Pollák, tavaly a vásárhelyi HISZK Gregus Máté Tagintézmény vitte a pálmát. Idén „a hétpróbások" közül a start előtt visszalépett a szentesi Bartha János iskola, így hat csapat (Szentes: Horváth Mihály, Boros Sámuel, Zsoldos, Pollák, Csongrád: Sághy, Batsányi) maradt ringben.


Pénteken szállították az együtteseket a szentesi Széchenyi ligeti táborba. Tűzifát gyűjtöttek a vacsorának való krumplipaprikás elkészítéséhez. Az iskola névadójáról írtak dolgozatot, és csapatindulókat adtak elő, amelyeket a díszvendég Seres fivérek zsűriztek. Szombaton hajnali 6-kor indult a nap a paintballcsatával, amely több résztvevőn maradandó nyomot hagyott. A Koszta József Múzeumban elméleti feladat várt a hétfős csapatokra. Tüzet oltottak, szimulált baleset sérültjeit mentették. Minden csapattag felfutott a „tűztoronyba".

A ligeti uszoda 50 méteres medencéje tengeröböllé „változott": a fenéken elhelyezett kincset gyűjtötték össze a csónakból ugráló fiúk, lányok. A díszvendégek – Zantleitner Krisztina, a kupagyőztes, bajnoki ezüstérmes Hungerit-MetalCom Szentesi VK női vízilabdacsapatának trénere, és három játékosa, Rácz Daniella, Gémes Alexa és Balázs Adrienn – a zsűrizésben segítettek. Szombat este azt ették, amit a Kurcából fogtak. Az első halakat a HMG-csapat emelte ki a vízből, de jelentjük: mindenkinek volt kapása. Vasárnap kenus verseny várt a résztvevőkre.

Végeredmény

A hétpróbások elnevezésű középiskolás kalandvetélkedő végeredménye: 1. HMG 68, 2. Boros 64, 3. Pollák 61, 4. Batsányi 58, 5. Sághy 56, 6. Zsoldos 46 ponttal.

Olvasóink írták

  • 2. vattacukor94 2011. május 31. 14:29
    „ohh, HMG :P :D”
  • 1. pirosmedence 2011. május 30. 17:14
    „Ügyesek vagytok, gratulálok, hiába, a HMG.......”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halálos baleset a szentesi vasúti átjáróban - fotókkal

A helyszínen életét vesztette az a segédmotoros férfi, akit Szentes külterületén ütött el egy vonat vasárnap délután. Tovább olvasom