Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

Hazajöttek Afganisztánból a katonák

Szentes - Afganisztánból hazatérő katonákat köszöntöttek Szentesen. Vargha Tamás államtitkár beszédében nemes feladatként értékelte a missziót.
Mintegy 60, afganisztáni szolgálatból visszatérő katonát fogadtak vissza szerdán ünnepélyesen a szentesi MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezrednél. A nemzeti támogató elem ötödik váltásának parancsnoka a szentesi alakulat elöljárója, Nyers József ezredes volt. A támogató elem a NATO-műveletekben részt vevő magyar kontingens és az egyéni beosztású katonák logisztikai, pénzügyi és személyügyi támogatója volt Balkh tartományban. Feladatai közé tartozott többek között a katonák teljes körű logisztikai ellátása, a földi és légi szállítások megszervezése, a kegyeleti tevékenység ellátása. A visszafogadó eseményen a Damjanich-emlékmű koszorúzását követően ünnepi beszédet mondott Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára.

Újra itthon vanak a katonák. A szerző felvétele
Újra itthon vanak a katonák.
A szerző felvétele

– Isten hozta önöket itthon. Ünnep a mai nap, annak bizonyítéka, hogy katonáink készen állnak arra, hogy eleget tegyenek a nemzetközi kihívásoknak. Amit önök elvégeztek, nemes feladat, amelyhez elszántságra és fegyelemre volt szükségük. Küldetésüket a hazájuktól és a családjuktól távol, a békéért teljesítették – szólt az államtitkár, aki Hende Csaba honvédelmi miniszter személyes üdvözletét is átadta a katonáknak.

Az ünnepségen elismeréseket, emléktárgyakat és emléklapokat adományoztak az egyenruhásoknak. Az eseményen Domján László vezérőrnagy, az MH Összhaderőnemi Parancsnokságának parancsnoka, Farkas Sándor országgyűlési képviselő, Tóth Flórián, a szentesi járási hivatal vezetője, illetve a város képviseletében Szűcs Lajos alpolgármester is részt vett. A visszafogadó ünnepség egyúttal a parlamenti államtitkár csapatlátogatás-sorozatának egyik állomása is volt.

Olvasóink írták

  • 1. kontrapista 2013. január 10. 08:16
    „A cikk szerzője nem a megfelelő képet mellékelt, mivel a képen látható egység a csapatzászló ünnepélyes bekisérésére volt rendelve. Az Afganisztánt megjárt katonák homok színű egyenruhában a legénységi ebédlőben tisztelegtek a csapatzászlónak, ahol az ünnepséget is tartották.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Feri bácsi 90 évesen is tetőt javít

Szerdán ünnepli 90. születésnapját a szentesi Lénárt Ferenc. Tovább olvasom