Délmagyar logó

2016. 10. 26. szerda - Dömötör 9°C | 15°C

Hétszáz kutyát várnak Szentesre

Szentes - Még várják a nevezéseket e hét szerdáig (faxon: 63/322-790 vagy e-mailben: meoe.szentesi@freemail.hu) az országos kutyakiállításra, amelyet október 19-én, vasárnap rendeznek meg Szentesen, a Pusztai László Sporttelepen.
A Magyar Ebtenyésztők helyi szervezetének elnöke, Gál Albert tájékoztatása szerint pályázaton nyerték el a jogot, hogy a Kurca-parti város adjon otthont a megméretésnek. Ez mindenképpen elismerést jelent az 1970-ben alakult civil közösségnek, amelynek most mintegy száz tagja van. Az előzetes jelentkezések alapján az ország különböző tájairól 600-700 eb, ezen belül 120 fajta várható a szépségversenyre, ahol 12 szakbíró minősíti a négylábúakat. Az azonban már biztos, hogy a hazaiakon kívül Romániából és Szlovákiából is elhozzák gazdáik kedvenceiket a bemutatóra, ahol 2-3 ezer vendég részvételére számítanak a szervezők. A reggel 9-től délután 4-ig tartó seregszemlén lesz kutyakozmetika, továbbá kismesterek kínálják majd portékájukat, és vendéglátóegységek is kitelepülnek a sporttelepre.

Gál Albert azt is elmondta, hogy az önkormányzaton és más szponzorokon kívül a Hungerit Zrt. is támogatja a rendezvényük lebonyolítását. Utóbbi a díjazott kutyáknak járó serlegek elkészíttetésének költségét is magára vállalta. A cég vezérigazgatója adja majd át a legszebb kuvasz minősítést elnyert négylábú tulajdonosának az elismerést. Az elnök tájékoztatása szerint azért, mert Magyar Józsefnek a kuvasz a kedvence, neki is van kettő.

Olvasóink írták

  • 1. LukSzusz 2008. október 06. 06:54
    „Egy már biztosan van,csak polgármestinek álcázta magát.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyar József: Nem merem vállalni

Szentes - 100 embert és 150 millió forintot veszített a szentesi Hungerit a Négy Manccsal folytatott… Tovább olvasom