Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 28°C Még több cikk.

Hétvégi kalandpark épül a Kurca partján

Szentes - Két szentesi civilszervezet összefogásával 1,8 millió forintból kalandpark nyílik a Kurca partján pénteken. Október közepéig minden hétvégén felállítják majd a játékokat, aztán pedig tavasztól újra használhatják az érdeklődők a mászófalat és a többi eszközt.
Hegyvidéki körülményeket teremtenek a szentesi civilszervezetek a Kurca-parton: a Dózsa-ház melletti területen felállítanak egy két oldalon mászható, hat méter magas mászófalat, biztosítókötél természetesen rendelkezésre áll. A futballpálya közelében alakítják ki az íjászpályát két céltáblával és úgynevezett vesszőfogó hálóval. A projekt vezetőjeként Papp Dániel lapunknak elmondta, hogy a Szent Jupát túrakenuit ingyenesen lehet használni a Kurcán.

Az egyesület mentőmellényt és kormányost is biztosít az evezőknek rövid távra, a városközpontban és az alsó szakaszokon lehet túrázni. Az Életjel képviselőjeként Gergely Gábor úgy vélekedett, a város ifjabb lakóinak hétvégi szórakozásához nagyszerű lehetőségeket biztosít a kalandpark, amely egyébként a két egyesület fiataljainak összefogásával jött létre.

Terveik szerint a játékokat legközelebb szeptember 19-én reggel állítják fel és vasárnap este bontják le, éjszakánként őrzik, így lesz ez egészen október közepéig, majd a következő tavaszon minden bizonnyal újra elérhető lesz a kalandpark, amely a Fiatalok lendületben program támogatásával készült, 1,8 millió forintból.

Olvasóink írták

  • 2. Giggi 2008. szeptember 18. 19:36
    „Szerintem ez egy hihetetlen jó és dícséretes kezdeményezés:)Ki fogjuk próbálni,nagyon jó,hogy van ilyen lehetőség:)”
  • 1. zsír 2008. szeptember 17. 14:26
    „Én úgy örülök, amikor ilyet olvasok! Végre értelmesen töltik a szabadidejüket a fiatalok, nem rombolnak, hanem mozognak, együtt szórakoznak alkohol meg drogok nélkül! Ez már nagy szó, meg az is, hogy sikerült összefogni két civil szervezetnek! Gratula az összes résztvevőnek, csak így tovább!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Légimentés: keddtől működik az ideiglenes bázis Szolnokon

Szentes - Szolnokról szállnak fel keddtől a dél-alföldi légimentők, akiknek a katonai reptéren… Tovább olvasom