Délmagyar logó

2017. 06. 23. péntek - Zoltán 21°C | 35°C Még több cikk.

Hetvenöt kiállító a Szentes Expón

Szentes - Hetvenöt kiállító cég vesz részt a tegnap megnyílt tizenhatodik Szentes Expón. A térség egyik legnagyobb kereskedelmi vásárára idén is zömmel dél-alföldi cégek jöttek, de akad dunántúli vállalkozás is, Szentes lengyelországi testvérvárosa is standdal mutatkozik be.
A térség egyik legnagyobb kereskedelmi vásárára idén is zömmel dél-alföldi cégek jöttek, de akad dunántúli vállalkozás is, Szentes lengyelországi testvérvárosa is standdal mutatkozik be. Ma délután kettőkor kezdődik a grillparti a tévéből ismert Kovács Lázár mesterszakáccsal.

A tavaszi kereskedelmi vásár időpontját szinte viszonyítási alapnak tekintik a gazdasági élet szereplői Szentesen – mondta Szirbik Imre a tegnapi megnyitón, utalva arra, hogy az idén tizenhatodszor megrendezett Szentes Expo tradíció lett. A kiállítók legjelentősebb hányada évente vagy kétévente mutatkozik meg a vásáron, rendszeres résztvevők. Ebben az évben új cégek is jelentkeztek. Szirbik ugyanakkor hiányolta a város gazdasági életének legnagyobb szereplőit az expóról, a polgármester szerint ott volna a helyük. A kisebb vállalkozások viszont szinte kötelező programnak tekintik a tavaszi megjelenést, annál is inkább, mert ezen a fórumon közvetlenül közelről tudják megmutatni legújabb termékeiket, szolgáltatásaikat. A vásárnak ez az egyik legnagyobb előnye Horváth István szerint. A Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara kistérségi elnöke szerint a kiállítás azt mutatja, a cégek vezetői bíznak a gazdasági fellendülésben a jelenlegi nehéz helyzet ellenére. A szervező Dia-Média Top Kft. képviselője, Sipos Szabó Judit úgy fogalmazott: a vásárt évről évre megrendezni számukra olyan presztízskérdés, mely szerény üzleti haszonnal is jár.

Lapunk díját Simon Éva, a Déli Apró lapmenedzsere adta át Nagy Dánielnek, a Move And Stick Játékforgalmazó Kft. képviselőjének. Fotó: Vidovics Ferenc
Lapunk díját Simon Éva, a Déli Apró lapmenedzsere adta át Nagy Dánielnek, a Move And Stick Játékforgalmazó Kft. képviselőjének. Fotó: Vidovics Ferenc

A hetvenöt kiállító elsősorban a dél-alföldi régióból érkezett, de lehet találkozni dunántúli cégek kínálatával, a lengyel Skierniewice testvérváros is bemutatkozik.

Idén elmaradnak a korábbi években megszokott szakmai jellegű előadások, ehelyett most a nagyközönség kedvét keresik a szervezők. Családoknak, barátoknak szóló kikapcsolódási lehetőséget kínál az idei vásár – mondta Molnár Anita, az expó marketingigazgatója. Ennek jegyében rendezik meg ma délután kettőtől az Ízek utcájában az első szentesi grillpartit, melynek vendége lesz Kovács Lázár mesterszakács.

Díjak, díjazottak

A szervező Dia-Média Top Kft. vásárdíját a Ciklon Kft. festékcentruma kapta. Szentes város polgármesterének különdíját a Váll-Ker Kft. vehette át. A Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara díját az épületgépészetben érdekelt Viesmann-képviseletnek ítélték. A Rádió Szentes díját a Budaferr Zrt. Suzuki márkakereskedés kapta. A Lapcom Kft. díját Simon Éva, a Déli Apró lapmenedzsere adta át Nagy Dánielnek, a Move And Stick Játékforgalmazó Kft. képviselőjének. A cégünk által elismert, környezetbarát műanyagból készült, elemekből összeállítható és természetesen szétszedhető mobil játszóteret már a vásáron birtokukba vették a gyerekek.

Olvasóink írták

  • 1. buga jakab 2008. május 17. 11:22
    „Szeged még egy ilyen kiállítást és vásárt sem képes évek óta összehozni. Mivé lettünk, Atyavilág!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bordeaux-nál jár a Pekingbe tartó Cseuz

Szenets - A szentesi Cseuz László SMS-t küldött szerkesztőségünkbe, üzenete szerint Bordeaux felé… Tovább olvasom