Délmagyar logó

2017. 02. 27. hétfő - Ákos, Bátor 1°C | 12°C Még több cikk.

Hiába várnak egy hónapot az időpontra a betegek

Hiába várnak egy hónapot az időpontra a betegekNyitóképünk illusztráció - fotó: szentesinfo.hu
Szentes - Egy hónapban csak egyetlen reggel van lehetőségük a szentesi betegeknek, hogy időpontot kérjenek egy rendelésre. Az időpontok 9 órára elfogynak. Akinek nincs szerencséje, várhat egy hónapot. Vagy még egyet.
Hirdetik az állásokat

Egy hete közöltünk összeállítást a megyei kórházak szakemberhiányáról. Akkor a szentesi kórház főigazgatója, Kalmár Mihály nem nyilatkozott az ügyben, azt azonban megírtuk, hogy a honlapon több állást is hirdet az intézmény: belgyógyászt, sebészt, traumatológust és radiológust is keresnek.
– Egy éve kaptam a szegedi klinikára egy 2016. április 21-i időpontot – hallottuk a szentesi Frenzel Gerdtől. A nyugdíjas férfit olvasóink egyebek mellett a kuvaszok iránti szeretetéről ismerhetik, ezúttal azonban egy, a szentesi kórházban történt esetet osztott meg velünk.

– A szegedi vizsgálathoz egy hasi- és nyirokcsomóultrahang- leletet kell vinnem. Február 20-án személyesen kértem időpontot a szentesi kórházban. A nővér azt mondta, hogy áprilisra csak március 16-án reggel tud időpontot adni. Ahogy kérték tőlem, szerdán reggel héttől fél 9-ig állandóan próbáltam a megadott telefonszámot hívni. Mindig foglalt volt – mondta a férfi.

– Végül személyesen bementem a rendelőbe. Ott 9 órakor kijött a nővér, és azt mondta a tömegnek, hogy kevés az orvos, betelt az előjegyzés, a következő lehetőség április 18-án lesz – adta tudtunkra a számára bosszantóan végződött történetet Frenzel Gerd. Aznap egy fiatal nő szinte szóról szóra ugyanilyen tapasztalatról számolt be lapunk munkatársának. Ő a hasfájása okát szeretné kideríteni, a háziorvosa utalta be ultrahangra. Folyamatosan hívta a rendelőt, 10 óra körül sikerült valakivel beszélni, ekkor már csak arról szerzett tudomást, hogy nincs több szabad időpont, legközelebb egy hónap múlva próbálkozhat.

Miért nem lehet Szentesen bármikor bejelentkezni a szabad időpontokra? Hogy telhet be ilyen rövid idő alatt egy egész havi lista? – többek között ezt kérdeztük a kórháztól. Kalmár Mihály főigazgató előzetesen azt mondta, tény, hogy kevés az orvos. Ő, illetve Pásztor Imre orvos igazgató is türelmünket kérte, azt ígérték, utánanéznek, tájékoztatnak. Az álláspontjukat olvasóinkkal is megismertetjük majd.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Teve legel a szentesi áruháznál

Teve legel a szentesi áruháznál
Három napon át, vasárnap estig vendégeskedik Szentesen az Eötvös-cirkusz. Tovább olvasom