Délmagyar logó

2017. 07. 28. péntek - Szabolcs 15°C | 27°C Még több cikk.

Hiányzik Szentesről az állandó szemész

Szentes - Van, aki egy hetet, más három hónapot vár, hogy bejusson a szemészeti rendelésre. Vagy kivárják, vagy elmennek magánrendelésre, mondták a betegek.
– Szeptember végére kaptam időpontot a rendelőintézet szemészetén. Ez érthetetlen – osztotta meg személyes tapasztalatait a július elején tartott testületi ülésen egy képviselő, Ollai Istvánné. Az interpellációjában azt is megfogalmazta: jó volna, ha a nemrég kinevezett főigazgató egy teljes állású szemészorvost kerítene a szentesi rendelőbe. Az év első negyedében, miután nyugdíjba ment a feladatot ellátó szakember, ott sokáig szünetelt a szakrendelés. Május elején született meg az átmeneti megoldás: a Szegeden tevékenykedő Lajos Judit heti két alkalommal, kedden és csütörtökön Szentesen rendel.

Hetente kétszer fogadják a pácienseket a szemészeti rendelőben. Néha nagy a zsúfoltság. Fotó: Králik Emese
Hetente kétszer fogadják a pácienseket a szemészeti rendelőben. Néha nagy a zsúfoltság.
Fotó: Králik Emese

Mindent Szentesről

A delmagyar.hu hivatalos szentesi Facebook-oldala, nem csak szentesieknek!
– Én a múlt héten kértem időpontot – jelentette ki tegnap a rendelőben egy idősebb asszony. Egy mellette ülő nő márciusban jelentkezett be, van, aki kéthetes várakozási időről számolt be. Akinek nincs türelme addig malmozni, amíg bejut a társadalombiztosítás által finanszírozott rendelésre, magánpraxist is választhat, fűzték hozzá. A tapasztalataik szerint Szentesen 4-5 ezer forint ennek a tarifája. – Persze aki sürgős gonddal érkezik, természetesen nem küldik el. Az előbb is besietett egy fiatalember, majd nemsokára leragasztott szemmel jött ki az ajtón – bólogattak egyetértésben.

Levélben, illetve telefonon is érdeklődtünk a kórházban. Arra voltunk kíváncsiak: általános-e a szemészeti rendelésen a hosszú várakozási idő, milyen ötletei vannak az intézmény vezetésének a gördülékenyebb betegellátás érdekében, terveznek-e teljes állású orvost felvenni? Az egy hónapja kinevezett Kalmár Mihály főigazgató egyelőre a türelmünket kérte, mert – mint mondta – még nem látja át teljesen az intézmény működését.

Olvasóink írták

  • 3. X_Y 2013. július 13. 21:40
    „Magyarország jobban teljesít...”
  • 2. nie 2013. július 12. 08:30
    „Nem új hír ez, a nyugdíjas szemész főorvost napi pár órában alkalmazni, a lakosság jobb ellátása érdekében, amíg nem oldódik meg a helyzet?”
  • 1. tobaccoroad 2013. július 12. 07:32
    „Ha nem látja át kérjen időpontot a szemészetre .....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Képet kaphatnak egészségi állapotukról

Szentes - Az Oximix két éve hivatalos védőitala Magyarország átfogó egészségvédelmi… Tovább olvasom