Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 28°C Még több cikk.

Hitelből élénkítik a gazdaságot

Szentes - 2012-ig évi 50–100 millió forintot fordít Szentes a helyi gazdaság élénkítésére – jelentette be tegnap Szirbik Imre polgármester.
A város hitelt vesz fel, hogy visszatérítendő, de kamatmentes támogatás formájában segítse a környékbeli egyéni, kis- és középvállalkozásokat. A programot magában foglaló rendeletet e hónap végén fogadhatja el a képviselő-testület, novembertől már kiírják az első pályázatokat. Munkahelymegtartásra, fejlesztésekre és innovációra is lehet majd pályázni. Szentes 182 millió forintot nyert, és saját forrásból ugyanennyit biztosít az ipari park bővítésére, infrastrukturális fejlesztésére. Az új területen vállalkozói falut hoznának létre, ahol kedvezményekkel vásárolhatnak telket a vállalkozások. Egyes beruházások esetén a helyi adóknál is engedményeket kínál a város.

Horváth István városatya, a kereskedelmi és iparkamara kistérségi vezetője a sajtótájékoztatón üdvözölte a program beindítását. Szerinte 1–2 órás munkát jelent majd a szentesieknek a pályázatírás, ráadásul a gyorsabb ügyintézés érdekében Bocskai István személyében mentor is segíti a jelentkezőket.

Olvasóink írták

 • 6. Sziszifusz 2009. október 21. 17:50
  „Az IMF és a Világbank a gazdaság -és a bankok megsegítését tűzte ki célul a hitelfelvételkor! A bankok, az idegen tulajdonú bankok, meg lettek segítve, annyira, hogy extra profitot termelnek, de szó sincs a mi kontónkra felvett hitelek megsegítésre szánt pénzek visszafizetéséről (még az OTP, a "magyar tulajdonú" pénzintézet is 400 milliárdot kapott, és idei évre 150 milliárd extraprofitot prognosztizál)! Helyette árvereznek, kilakoltatnak! A gazdaságélénkítésre kiadott pénzek a bankok MNB számláin kamatoznak! Mi fizetjük az MNB magas kamathozamát a bankoknak, fizetjük az illegitimim, csalással hatalmat bitorlók által fevett hitelek kamatait és törlesztését, ami elviszi a GDP kb. 60%-át, és 6000 microhitelből egyetlen egy sem kapott pénzt, mert a politikai holdudvaron kívül más nem juthat pénzhez!
  A "polgármester" 50-100 milliója csak porhintés a szemekbe! "Igen! Mi megcsináltuk!"
  Erről mindig GYF, Lendvai és Bajnai "büszke" dicsekvése jut az ember eszébe! Azzal büszkélkednek, amiért máshol a világon már börtön járna!”
 • 5. PankaSopron 2009. október 21. 06:25
  „"Élénkítik a gazdaságot". Én ezt olvasom ki belőle, és ez jó. Más meg azt, hogy "hitelből".

  Jöhetnek a kövek!”
 • 4. gerbera 2009. október 18. 23:58
  „"város közösségét szolgáló polgármesteri munkát szeretném folytatni"
  Képviselőként minden megszorító intézkedésre igennel nyomta a gombot,várost ujabb adóssággal terheli,Polgármester gondolja, ezzel szolgálja közösséget??”
 • 3. niemand 2009. október 18. 21:15
  „Biztos ez az egyetlen megoldás? Mindenki addig nyújtózkodjon, ameddig a takarója ér a saját és városa zsebére! Másnak hitelt felvenni? Nem szeretné sok ember őt a polgármesteri székben látni! Igy legyen!”
 • 2. osszeomlas 2009. október 16. 13:07
  „Hová adósítja már tovább a várost ez a félkegyelmű? Úgyis megy Brüsszelbe, neki már nem kell törnie magát, hogy visszafizesse...”
 • 1. Power 2009. október 15. 12:14
  „Hitelből, az adófizetők eladósításából én is tudnék fejleszteni. Szirbik munkahelyteremtéséből semmit nem lehet látni, pedig már évekkel ezelőtt megígérte.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szegvári Big Family: az erő velük van!

Csongrád megyéből egyedüliként a szegvári Big Family erőművészcsapat jutott be az RTL Klub Csillag születik című műsorának 30 kiválasztottja közé. Tovább olvasom