Délmagyar logó

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -5°C | 1°C Még több cikk.

Hogyan tegyük vonzóvá Szentest?

Szentes - Bírósági bejegyzésre vár a Szentesi Vendégszeretet Egyesület, amely 13 taggal és 1 pártoló taggal a közelmúltban alakult. A szerveződés egyik célja, hogy fellendítse a Kurca-parti város turisztikai életét.
Az idegenforgalom fejlesztését, a turisztikában érintett vállalkozások összefogását tűzte ki fő céljául a közelmúltban alakult Szentesi Vendégszeretet Egyesület. A bírósági bejegyzésre váró szervezet tagjai között magánszemélyek, civilszervezetek és gazdasági társaságok is vannak.

– Három éve tartó munka újabb jelentős állomásához érkeztünk – mondta Kálmánné Szabó Erzsébet, a szentesi Művészetek Házának vezetője, az egyesület egyik alapítója. – A Művészetek Háza a megnyitás óta dolgozik azon, hogy segítse a város és a kistérség turisztikai fejlődését. Korábban turisztikai klasztert is létrehoztunk, így pályázati lehetőségek nyíltak meg előttünk.

Erzsébet hozzátette: Szentesen sok turista megfordul, de ahhoz, hogy a számuk tovább növekedjen, az önkormányzattal összehangolt marketingstratégiára van szükség. Még jobban meg kell ismertetni az országgal a Kurca-parti települést, az itteni kulturális életet. Ennek egyik jó módszere a várost népszerűsítő új óriásplakát, amellyel az ország több pontján találkozhatunk.

A Petőfi utcán lévő Művészetek Házában már információs irodát is nyitott az egyesület, ahol tájékoztatják a Szentesre érkező vendégeket a város látnivalóiról, programajánlatáról és több, turisztikai szempontból érdekelt vállalkozás kínálatáról.

– Terveink között szerepel Szentes-kártya készítése és forgalomba hozása, amelynek felmutatásával a turista különböző kedvezményeket kap az akcióban résztvevő helyi turisztikai szolgáltatóknál, például éttermekben, panziókban – tudtuk meg Kálmánné Szabó Erzsébettől.

A Szentesi Vendégszeretet Egyesület nem csupán a Kurca-parti települést, hanem az egész kistérséget szeretné segíteni, a testvérvárosokkal is felveszi a kapcsolatot. Az egyesület várja az újabb tagok jelentkezését.

Olvasóink írták

 • 8. niemand 2010. augusztus 05. 12:28
  „Segítőkész, mosolygós emberekből is több kellene, nagyobb biztonság, kevesebb lopás és felfordulás az utcákon, ne csak a fő utca legyen szép- ha az lesz- a környék e is városhoz tartozik? Csak a vendég számít? az ott lakó nem érdekes? A Tisza, ha figyelne az illetékes rá, vonzaná a külföldieket is!”
 • 7. Lorbeer 2009. augusztus 27. 18:01
  „Először is,kevesebb apanázst juttatnék a"farzsebeknek"....akkor több maradna a valós fejlesztésekre.
  A valós fejlesztéseknél felkarolnám kis városunk számtalan fel nem karolt kézművesét...,kihasználnám a közterek,körforgalmak adta helyeket amiket ötletesen lehetne az ő alkotásaikkal díszíteni,vagy akár reklám célzattal hasznosítani.
  Nem hazudnék valószerűtlen de hangzatos elnevezéseket,mint"élmény fürdő",hanem azon munkálkodnék,hogy valóban azzá is váljon...például...merthogy,ez a város,a legtöbb bevételt innen kéne,hogy kitermelje!
  Mind ezek mellett,rendbe tenném a Tisza és Szentesi vonzáskörnyezetét,fellendíteném a tanyaturizmust...

  (és nem sikkasztanék látványosan,hangzatosan nap mint nap,engedélyezve,... jutalommal finanszírozva.)”
 • 6. PinkPanther 2009. augusztus 10. 17:08
  „Idecsábítani a turistákat mégcsak haggyán de utána itt tartani őket úgy, hogy a nyaralásuk végeztével jó szájízzel emlékezzenek vissza Szentesre NA AZ A VALAMI!!!”
 • 5. bo 2009. augusztus 01. 18:03
  „"Hogyan tegyük vonzóvá Szentest?" - felvenném a kapcsolatot a helyi és környékbeli MÉH tulajdonosokkal, hogy a leadott fémhulladék közül válogassák ki a mágnest, azt gyűjtsék össze, majd a város főterén halmozzák fel! Lesz ám vonzerő!:-)”
 • 4. PankaSopron 2009. augusztus 01. 17:48
  „Ez egy nagyon jó ötlet! Nekem lenne egy pár ötletem...”
 • 3. Power 2009. július 29. 21:00
  „Szinte látom, amint emberek tömegei özönlenek a szentesi ötcsillagos szállodába. :)”
 • 2. hajjahajja 2009. július 29. 18:17
  „Te, én akármikor szolnokon járok, mindíg a nagy szocializmuskommunizmus jut eszembe:D”
 • 1. pmjelolt 2009. július 28. 20:59
  „és szolnokot? :D”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Petőfi Szálló: 3 hónap, 4 milliárd, 5 csillag

Szentes - Zöld utat adott az országos tervtanács a szentesi Petőfi Szálló rekonstrukciójának. Tovább olvasom