Délmagyar logó

2017. 03. 30. csütörtök - Zalán 8°C | 18°C Még több cikk.

Hollywoodi sztárral forgatott Attila

Szentes - Az előzetese már látható annak az amerikai filmnek, melyet Budapesten forgatott Bruce Willis. Egy szentesi srác statisztaként szerepel a filmben.
A hollywoodi sztárral közös produkcióban részt venni komoly teljesítmény egy vidéki srác számára. Rácz Attila nagy álma teljesült, amikor statisztaként többször ott lehetett a Die Hard 5. című film forgatásán. Az álom folytatódik, Attila egy HBO sorozatban kaphat újabb szerepet.

Attila 19 éves, az érettségit követően jelenleg a Pollák Antal Szakiskolában tanul szakmát. Éli a fiatalok mindennapi életét, mellette sportol és megszállottja a filmezésnek.


– Mikor jutott eszedbe ez a fajta munka?
– Az utóbbi években jöttem rá, hogy ilyesmivel akarok foglalkozni. Televíziózásban, filmgyártásban részt venni akár kamera előtt, vagy kamera mögött. Bruce Willis a kezdőlöketet adta meg a Die Hard budapesti forgatásával. Amint meghallottam a hírt január környékén, rögtön felkutattam pár filmes céget, casting ügynökséget azzal a címszóval, hogy én Bruce Willis közelében akarok lenni bármi áron! A személyes találkozások és beszélgetések után, végül márciusban csörgött a telefonom, hogy szívesen látnának statisztaként a Die Hard-ban. Nagyon rendesek voltak velem, ugyanis csak olyan napokra szerveztek be, és csak olyan szerepeket kaptam, aminek valamilyen formában köze volt Bruce-hoz. Igaz, csak 3 alkalommal hívtak be, de nem telt el úgy forgatási nap, hogy ne lettem volna karnyújtásnyira tőle. Hihetetlen érzés volt. Utána hívtak a Jóban Rosszban sorozatba statisztának, de az nem érdekelt.

– Mi kell egy szerephez?
– Adottságok, végtelen elszántság, szerencse és türelem. Utóbbival sokszor bajban voltam, mert sokszor nagyon akartam már menni. Az ötszáz statiszta nagyobb része budapesti és amerikai volt, vidéki szinte csak én.

– Milyen egy forgatás belülről?
– Nem tudnám szavakba önteni. Egyszerűen fantasztikus! Teljesen olyan érzés volt, mintha nem is Budapesten lettem volna. Szinte mindenki angolul beszélt, és a dolgokhoz is sokkal pozitívabban álltak hozzá a résztvevők. Nagyon jó érzés úgy látni a színészeket, díszleteket, lövöldözéseket, autórobbantásokat, hogy szereplője vagyok a filmnek (még ha pár másodpercre is), nem pedig egy egyszerű turista, aki véletlen belefutott egy filmforgatásba. Néha még a mai napig nem térek magamhoz, hogy ott voltam.
Egy forgatási nap általában 12-15 óra volt. A szünetek néha kicsit hosszúnak tűntek, de amikor újra forogtak a kamerák úgy eltelt 4-5 óra, hogy fel sem tűnt. Volt olyan, hogy egy jelenetet tízszer, tizenötször is újra kellett venni, de ezek voltak a legizgalmasabbak. Néha nem is bántam, hogy újra és újra kellett csinálni őket.

– Találkoztál-e sztárokkal?
– Igen, volt szerencsém nem is egy személlyel összefutni. Bruce Willis-t minden alkalommal láttam,sokszor forgatás alatt, és forgatáson kívül is karnyújtásnyira álltam tőle. Emellett a film két főszereplőjével, Jai Courtney-vel, és Sebastian Koch-hal is sikerült találkoznom. Jai, Bruce Willis a filmbeli fiát alakítja, Sebastian pedig egy orosz terroristát.

– Folytatod-e a statisztálást vagy egyszeri alkalom volt?
– Mindenképp folytatni akarom. Szeretnék minden lehetőséget megragadni, tapasztalatot szerezni, és tanulni belőlük. Egy hónappal ezelőtt voltam egy újabb castingon, katonákat kerestek egy középkori HBO-s sorozatba, a Borgiákba. A válogatás sikeres volt, a forgatás hamarosan kezdődik részemről. Már nagyon várom!

– Erre alapozod a jövőd vagy azért tanulsz is?
- A statisztálásra igen nehéz alapozni, de nem lehetetlen. Szeretnék kaszkadőrnek, vagy operatőrnek, esetleg rendezőasszisztensnek tanulni. Van fél évem kitalálni a következő tanévig, de az biztos, hogy a filmgyártásban fogok tevékenykedni.

Olvasóink írták

 • 11. Vanek_Úr 2012. november 29. 22:29
  „Tuti jó lehetett ez egész, de azt mondja meg valaki, hogy az utolsó előtti kérdésnél azt mondja Mr McClane, hogy szeretne minden alkalmat megragadni, erre visszautasítja a Jóban Rosszban felkérést?? Én nem tudom lehet, hogy az ciki vagy ilyesmi, de ha valakinek a színészkedés az álma és jó is benne :D akkor ilyen alkalmakat is meg kell ragadni, aztán majd jöhet a Barátok Közt meg ilyesmi.”
 • 10. VásárhelyiÁgi 2012. november 13. 21:18
  „A lányom meg eközben nem vihette szegény kutyáját pisilni időben, mert napokig le volt zárva az egész utca!”
 • 9. queenmargareth1 2012. november 13. 20:12
  „oké, de én csak Bruce-t ismerem, hol a cikk "főszereplője"?”
 • 8. Bábkacsa 2012. november 13. 19:59
  „hú, de nagy csávó lett a szentesi csóka, szégyen!”
 • 7. Zotya100 2012. november 13. 18:38
  „Bruce után Jóban rosszban? Naná, hogy nem vállalta!”
 • 6. Bábkacsa 2012. november 13. 18:08
  „Ez ám a értékrend, sületlen vagy R.A”
 • 5. NTK 2012. november 13. 17:36
  „Biztosan érdekes lehetett. Hasonló élményeim nekem is voltak amikor 1987-ben Szabó István Hanussen című filmjében statisztáltam a színházban. Érdekes volt látni, hogy miként is készül egy film. Ami még inkább tetszett akkor, az a fizetés volt. Három napra 1100 forintot kaptam. A havi fizetésem négyezer forint volt akkoriban. Úgyhogy mindenképpen megérte három napig szmokingban feszíteni.”
 • 4. macs 2012. november 13. 12:49
  „Attila, készülj fel rá, hogy még egy pár évig nagyon keményen kell dolgoznod ahhoz, partnere legyél olyan nagy neveknek, mint Bruce Willis. :-)
  Ne hagyd magad félrevezetni! :-)”
 • 3. louise 2012. november 13. 12:25
  „hihi, lehet, hogy koravén és ő a pocakos szőrös fazon :D”
 • 2. Lámpion 2012. november 13. 11:10
  „Diákként -egy kis zsebpénzért- statisztálgattunk magyar filmekben.
  Így is fogtuk fel a munkát.
  A statisztái voltunk az akkori színész-óriásoknak.
  Nem a partnerei.”
 • 1. queenmargareth1 2012. november 13. 09:18
  „jó és melyik ő?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kizárták a gyógyfürdőből a gyerekeket Szentesen

Múlt hétfő óta nem fürödhetnek 14 éven aluliak a gyógyfürdőben. Tovább olvasom