Délmagyar logó

2018. 02. 23. péntek - Alfréd 0°C | 5°C Még több cikk.

Holt tart a szentesi ipari park?

Szentes - Az Együtt Szentesért Egyesület Lakossági fórumot rendez Szentesen, a Megyeháza Konferencia és Kulturális Központ kistermében április 24-én, kedden 17 órakor.
Az ipari park, a gazdaságfejlesztés eszköze városunkban" címmel, Bocskay István, a helyi önkormányzat ipari park referense tart előadást, és válaszol a kérdésekre.

Megírtuk: az önkormányzat mindent megtesz, hogy a vállalkozókat a városba csábítsa és letelepedésre ösztönözze. Folyamatosan fejlesztik a terület infrastruktúráját, gáz- és vízvezetéket építettek ki. Az együttműködésnek már most is mutatkoznak a jelei: az elmúlt 1–2 évben új irodaházat, bemutatótermet adtak át a cégek, több új munkahelyet teremtve. Jelenleg egy többmilliárdos üzem építése zajlik, amelytől a munkahelyteremtésen és a helyiadó-bevétel növelésén túl azt is várják, hogy az élelmiszeripar még nagyobb hangsúlyt kap a városban.

– Régi szándékunk volt az Esze Tamás laktanya megvásárlása – mondta Bocskay István, az ipari park referense. – Többször jeleztük ezt a tervet a Honvédelmi Minisztériumnak, egyelőre nyugvóponton van az ügy. Ha kiírják a tendert, élni szeretnénk a lehetőséggel. Egy 9 hektáros területről és bármilyen célra hasznosítható épületekről van szó.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szentesen is lehet balettet tanulni

A szentesi Jövőnkért Művészeti Iskolában megkezdődött a beiratkozás. A balett tanszak 4 éves kortól ajánlott a gyerekeknek, de később is be lehet kapcsolódni. Tovább olvasom