Délmagyar logó

2017. 07. 28. péntek - Szabolcs 15°C | 27°C Még több cikk.

Homokot keresnek a szegvári gátra

A Szentestől Mindszentig tartó tiszai töltésszakasz felújítására egymilliárd forintot adott a kormány. A Szegvár környéki négy kilométernyi gáthoz megfelelő homokot keresnek a vízügyi szakemberek.
– A környékbeli bányákból nyert homokot most laboratóriumokban vizsgáljuk: szerkezetében megfelel-e a védelem követelményeinek. Olyan homokra van szükségünk, amely átengedi a vizet, de egyben tartja a töltést – magyarázta lapunknak Ötvös Mihály szakaszmérnök. A tiszai gátak felújításának előfeltétele a pontos geodéziai felmérés és a talajmechanikai tervezés – ezeket már mind elvégezték a szakemberek. Az anyag kiválasztása után – várhatóan augusztus elején – megkezdődhet a gátfelújítás. A vízügy munkatársai a Szentestől Mindszentig tartó tizenhárom kilométeres szakaszt már lekaszálták és gaztalanították, hogy helyet adjanak a munkagépeknek.

Az idei tiszai árvízkor Szegváron több helyen megrepedt a töltés. A falubeliek legalább százan álltak helyt a nehéz napokban. Ötvös Mihálytól megtudtuk, hogy a töltéshez vezető kövesutat a tartalékkeret terhére, külön szerződés keretében újítják fel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb igazgató a kórházban

A szentesi kórházban még keresik a gazdasági igazgatót, miután az előzőtől közös megegyezéssel… Tovább olvasom