Délmagyar logó

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 7°C | 16°C Még több cikk.

Horváth István: El akarnak hallgattatni

Szentes – Elhallgattatási szándékot vélek felfedezni a módosított szervezeti és működési szabályzat bizonyos soraiban – szólalt fel Horváth István a legutóbbi szentesi testületi ülésen.
Róla korábban megírtuk: a Pálmások Szövetsége színeiben jutott be a grémiumba, visszalépett, helyét Dömsödi Mihályné foglalta el, de már akkor kijelentette, hogy élve a jogával díszpolgárként továbbra is szót kér majd az üléseken.

Így is tett. Igaz, már az első alkalommal kijelentette a Fidesz frakcióvezetője, Antal Balázs Tibor: módosítani kell a szabályzatot, tarthatatlan, a testülethez méltatlan, hogy tízperces hozzászólásokban taglalja nézeteit egy volt képviselő. A módosítási javaslatokat decemberre nyújtották be. Az áll benne többek között, hogy a meghívottak – például a rendőrkapitány, a járási hivatal vezetője és a díszpolgárok is – tanácskozási joggal részt vehetnek, és legfeljebb öt percet beszélhetnek.

– A jó döntésekhez sok vélemény kell, miattam ne sértsék meg ezeket a tiszteletre méltó embereket – mondta Horváth István. Móra József szerint a volt képviselőt a sértődöttség motiválja, Antal Balázs Tibor pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy a tanácskozási joggal rendelkezők jogköre bővült a korábbiakhoz képest. Az új szabályzat végső változatát leghamarabb ebben a hónapban fogadhatják el.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jászkun Fotóklub képei Szentesen

Szentes - A Szentesi Fotókör ma 18 órakor a helyi Galéria Kávéház és Étteremben (Szentes, Petőfi… Tovább olvasom