Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 25°C Még több cikk.

Húsüzemet nyitnak Fábiánsebestyénben

Fábiánsebestyén - Sertés, szarvasmarha, ló, juh és kecske levágására és feldolgozására alkalmas vágópontot avatnak december 4-én, szerdán Fábiánsebestyénben.
Mindent Szentesről

A delmagyar.hu hivatalos szentesi Facebook-oldala, nem csak szentesieknek!

Korábban már működött itt húsfeldolgozó, amely az uniós csatlakozáskor nem felelt meg az új előírásoknak. Megszűnése óta azonban bebizonyosodott: lenne kereslet a helyben levágott, feldolgozott, értékesített húsra, és nem csak a községben. Farkas Sándor, a Kinizsi 2000 vezérigazgatója azt mondta, minden állattartó gazdaságnál nevelődnek olyan jószágok, amelyek továbbtenyésztésre nem alkalmasak, viszont épek, egészségesek, és húsként hasznosíthatók. A Kinizsi 2000 Zrt. a helyi önkormányzattal közösen kft.-t alapított erre a 44 milliós beruházásra, tavaly májusban 25 milliós támogatást nyert rá a Leader-program segítségével. A Fábiánsebestyéni Húsüzem Kft. a korábbi feldolgozó mellett új házat épített, és felszerelte az előírásoknak megfelelően. A vágópont két embernek ad munkát, a Kinizsi és az önkormányzat azonban arra számít, hogy a kisüzem indulása hatni fog a helyi állattartásra, és közvetve segíti a jobb megélhetést.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Önvédelmi fegyverré vált a szentesi labor

A válság idején is nyereséges maradt az a szentesi cég, amely a legnagyobb dél-alföldi élelmiszer-ipari vállalatok áruit vizsgálja naponta. Tovább olvasom