Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 21°C Még több cikk.

Huszonnyolcan kerülnek át a járási hivatalhoz

Szentes - Bő két hét maradt arra, hogy a szentesi önkormányzat megállapodjon a Csongrád Megyei Kormányhivatallal arról, a városházán belül hol alakítsák ki a járási hivatalt. A polgármesteri hivataltól előreláthatólag 28 köztisztviselő kerül át a járási hivatalhoz.
Október 31-ig kell megállapodniuk a megyei kormányhivataloknak és a települési önkormányzatoknak minden olyan kérdésben, amely az önkormányzatoktól átvett hatáskörök további, zavartalan ellátásához szükséges. Ha nem születik megállapodás, akkor a kormányhivatal dönt az infrastrukturális feltételek megteremtéséről, a kormánymegbízott által meghozott döntés a bíróság előtt azonban megtámadható. A január elsejétől felálló járási hivatalok az államigazgatási ügyeket veszik át a kerületektől, tehát itt intézhetik majd az állampolgárok a gyermekvédelmi, gyámügyi és szociális ügyeket, ide tartoznak majd az okmányirodák, a munkaügyi-, a népegészségügyi- és élelmiszerlánc-biztonsági kirendeltségek, és a területileg illetékes földhivatalok. A feladat átadás-átvételi tárgyalások Csongrád megyében mindenütt jól haladnak, a legtöbb településsel már megtörtént a megegyezés – tudatta lapunkkal Varga Márta.


A Csongrád Megyei Kormányhivatal kommunikációs vezetője elmondta, még folynak a tárgyalások és az egyeztetések a kormányhivatal és a szentesi önkormányzat munkatársai között az önkormányzattal kötendő megállapodás részleteiről. A szentesi járási hivatalban dolgozók számáról is a szerződésben rendelkeznek majd.

Azt már lehet tudni, hogy a hivatalvezetővel és a helyettessel együtt összesen 39 köztisztviselő fog dolgozni a Csongrád Megyei Kormányhivatal Szentesi Járási Hivatalban – a Csongrád Megyei Államigazgatási Kollégium szeptember végi ülésén jelentették be. Megkérdeztük, van-e olyan feladatkör, amihez nincs megfelelő végzettségű szakember jelenleg a szentesi városházán, ezért pályázaton kell keresni munkaerőt? Azt a választ kaptuk Varga Mártától, hogy a szóbeli egyeztetések szerint nincs ilyen.

A polgármesteri hivataltól előreláthatólag 28 köztisztviselő kerül át a járási hivatalhoz. Feladattal 21 fő érintett, és még további 7 munkatársunk munkájára tart igényt a kormányhivatal – nyilatkozta lapunknak Sztantics Csaba jegyző. Azt is elmondta, hogy a járási hivatal elhelyezésével kapcsolatos előkészületek még nem zárultak le. Nincs még megállapodás arról, hogy mely épületrész szolgálja a járási hivatali, illetve az önkormányzati munkát, de a célszerű az lenne, ha minél kevesebb költözéssel járna az átszervezés.

A járási hivatalok részeként 300 helyszínen jönnek létre a hétfőtől péntekig reggel 8-tól 20 óráig nyitva tartó kormányablakok 2013 év végéig, és egységes arculattal, több mint kétezer ügycsoportban, egyablakos ügyintézés keretében fogadják majd az állampolgárokat. Azokon a településeken, amelyek járási székhelyek lesznek, illetve ahol most is van okmányiroda, ott lesz kormányablak is, azaz Szentesen is lesz. A legtöbb helyen a jelenlegi okmányirodai helyszíneket alakítják át kormányablakká, de az egyeztetések még zajlanak, így a szentesi kormányablak pontos helyszínéről csak a későbbiekben tudunk felvilágosítást adni – közölte Varga Márta.

Olvasóink írták

  • 1. Bellaciao 2012. október 15. 19:38
    „Kormánytömlöc is lesz, egy hóhéros ügyintézéssel!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A 90 éves Földvári Nagy Sándort köszöntötték Szentesen

Miniszterelnöki oklevelet is kapott, és Szirbik Imre polgármester is köszöntötte 90. születésnapján… Tovább olvasom