Délmagyar logó

2017. 09. 19. kedd - Vilhelmina 13°C | 25°C Még több cikk.

Időzített bomba a szentesi rendelőintézetben

Még nem tudni, mennyibe kerül a csőtörés okozta beázások teljes kijavítása a szentesi rendelőintézetben. A betegeket úgy fogadják az épületben, hogy közben a szakiparosok is dolgoznak az elázott helyiségek rendbehozatalán. Szűcs Lajos alpolgármester szerint az eset bármikor megismétlődhet.
Még látszanak a csőtörés okozta károk a rendelőintézetben. Fotó: Tésik Attila
Mindmáig tart a hibák kijavítása a szentesi rendelőintézetben, ahol a csőtörés miatt eláztak a falak és az orvosi műszerek. Mint azt lapunkban megírtuk, a kár észlelésekor bokáig jártak a vízben az egészségügyi dolgozók, és feltették a kapucnijukat, hogy ne a fejüket áztassa a plafonról csöpögő víz. A vizesblokkban jelentkezett hiba megszüntetéséig, napokig szünetelt a rendelés az intézményben, ahonnan a kórházi osztályokra irányították a pácienseket. Azóta persze folyamatos a betegellátás, ám még idő kell ahhoz, mire a beázás minden nyoma eltűnik az emeletes épületben.

A szentesieket mindenesetre foglalkoztatja a rendelőintézet állaga. Az önkormányzat szociális és egészségügyi bizottságának munkáspárti elnöke, Pap Imre maga is meggyőződött az áldatlan állapotokról. Látta, hogy bizonyos részekre ponyvát raktak, feltételezése szerint így akarták megvédeni a helyreállítás során keletkezett portól a többi helyiséget. A képviselő a testület legutóbbi ülésén arra kért választ, rendelkezésre állnak-e az anyagiak az elázás okozta károk elhárítására. Azt is firtatta, vajon kifizeti-e a biztosító a munkák költségeit. Pap Imre úgy fogalmazott lapunk érdeklődésére: nem hagyhatják szó nélkül a történteket, mert igaz ugyan, hogy az intézmény fenntartója a megyei önkormányzat, ám maga az épület a városé.

Az egészségügyért is felelős alpolgármester, Szűcs Lajos lapunknak azt nyilatkozta: a biztosítóval jelenleg is folynak a tárgyalások arról, hogy egy összegben fizet-e a rendelőintézetnek vagy tételesen mérik fel a kár nagyságát. A több évtizede épült ingatlan elavult vizesblokkjait egyébként időzített bombához hasonlította az alpolgármester, mert bármikor megismétlődhet a mostani eset. Azt is hozzátette: a megyei önkormányzat és a város együtt keresi a megoldást a problémára.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nagyhegy vízvezetéke

Ezentúl vezetékből vehetik a vizet a szentesi Nagyhegyen. Tizenötmillió forintért épült meg a… Tovább olvasom