Délmagyar logó

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 14°C | 24°C Még több cikk.

Igenre buzdítottak Szentesen és Csongrádon

Szentes - A Fidesz választókerületi elnöke, Halmai László nyílt vitára hívta csütrtökön a szentesi Kossuth térre Szirbik Imre polgármestert.
A Fidesz választókerületi elnöke, Halmai László nyílt vitára hívta csütrtökön a szentesi Kossuth térre Szirbik Imre polgármestert, MSZP-s országgyűlési képviselőt, akit jelképesen felvittek az emelvényre a télbúcsúztató karneválokról ismert macijelmezében. Átadtak neki ugyancsak szimbolikusan egy aprópénztől csörgő perselyt, emlékeztetve őt a vizitdíj megszavazására.

Halmai az egészségbiztosítási pénztárról rendelkező törvény fejezetcímeit olvasta fel hallgatóságának, hozzátéve: a jogszabály arról szól, hogyan lehet privatizálni az egészségügyet. A transzparensen lévő felirattal – „Miért szavaztad meg, Imre?" – kapcsolatban azt állította, hogy aki megszavazta, nem képviseli a magyar emberek érdekeit. Szerinte most annak jó, aki hazaáruló. De vasárnap lesz lehetőség megálljt parancsolni, nem kell hozzá más, csak egy toll és három igen a rubrikába – mondta Halmai.

– Arra játszik a kormányzat, hogy átháríthassa a terheket a lakosságra – jelentette ki a Fidesz csongrádi szervezete csütörtöki sajtótájékoztatóján Pap Gabriella. A párt helyi elnöke szerint a nyugdíjasok egyszer már megfizették az egészségügyi ellátás költségét, ezért igazságtalan a mai rendszer. A tandíj bevezetésével pedig a szerényebb anyagi lehetőségek között élő családok számára elérhetetlenné válna gyermekeik taníttatása.
Gyovai Gáspár fideszes alpolgármester hozzátette: az orvos-beteg találkozások csökkenése miatt előfordulhat, hogy bizonyos betegségekre nem derül fény időben, ez pedig tovább rontja a mai helyzetet. A két politikus arra kérte a csongrádiakat, menjenek el szavazni, és voksoljanak három igennel, hogy 2009-től ne kérhessen az állam olyan szolgáltatásért pénzt, amit már egyszer megfizettetett a lakossággal.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pénzt hoz Szentesnek a bezárt iskola

Szentes - Nem költ a szentesi önkormányzat a tavaly ősszel bezárt Gr. Széchenyi István Általános Iskolára. Az épületrészek bérbeadásával ellenben bevételre tesz szert a város. Tovább olvasom