Délmagyar logó

2017. 11. 18. szombat - Jenő 5°C | 8°C Még több cikk.

Indul a vízilabda-tagozat Szentesen

Szentes – A terveknek megfelelően fél osztállyal startol a sporttagozat szeptembertől a szentesi Horváth Mihály gimnáziumban. Az intézményben korábban már volt hasonló kezdeményezés, de most csak egy sportágon, a vízilabdán van a hangsúly.
A delmagyar. hu megírta: a helyi vízilabdaklub vezetői tavaly októberben azzal az ötlettel keresték meg a Horváth Mihály gimnáziumot, hogy a sportágra építve indítsanak be egy tagozatot. A képzésben kiemelt szerephez jutna az úszás is. Az iskolát fenntartó Csongrád megyei önkormányzat a kezdeményezés mellé állt, és a 2009/2010-es tanévtől engedélyezett egy fél osztály beindítását – mondta akkor H. Szabó Réka, a Kurca-parti település gimnáziumának igazgatója.

Szeptembertől 14 fiatal vízilabdázó tanul majd a nagy múltú intézményben, akik egy osztályt alkotnak majd az általános tanterv szerint tanulók csoportjával.

A vízilabda utánpótlását is elősegítő képzésben részt vevő tanulóknak heti 5 edzést tartanak majd a strandon, de emellett tornatermi foglalkozásuk is lesz. A fiataloknak továbbá magas óraszámban oktatnak majd sportelméletet, illetve két idegen nyelvet. A diákok angol, német és francia közül választhatnak, amelyekből akár már a 11. évfolyamon előrehozott nyelvi érettségit tehetnek.

A szentesi Horváthban a következő tanévben beinduló új tagozathoz hasonló csak Budapesten működik. A képzésre az ország bármely pontjáról, sőt a határon túlról is jelentkezhetnek a tehetséges polósok. Utóbbira már az idén volt példa: Szerbiából érkezett egy jelentkezőlap a Kurca-parti intézménybe. Az ország távolabbi pontjairól érkező leendő diákoknak – a drámatagozaton tanulókhoz hasonlóan – a Terney Béla Kollégiumban biztosít lakhatást az iskola.

Az idén fél osztállyal meghirdetett sporttagozat a 2010/2011-es tanévben akár már teljes osztály keretében is indulhat, de ehhez további engedélyek szükségesek – tudtuk meg H. Szabó Réka igazgatótól.

Gyulán a jövő focistáit várják

Az ország első katolikus fociakadémiája hat évfolyamot foglalkoztat majd bentlakásos rendszerben Gyulán. Ugyan idén őszre tervezték, de csak jövő tavaszra készülhet el a Grosics Gyuláról elnevezett futballakadémia. Két sportosztály ugyanakkor már az ősszel elindul, az építkezések befejezéséig az egyházi iskolák kollégiumaiban helyezik el a diákokat, akik a várostól bérelt sportlétesítményeket használják majd.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szentes: a Kurca tisztult, de a termáltó koszos

Szentes - Javult a Kurca vizének minősége, de elégedettségre egyelőre nincs ok – summázható a szentesi képviselő-testület véleménye. Tovább olvasom