Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 15°C | 25°C Még több cikk.

Indulhat a strandprojekt Szentesen

Szentes - Nem felel meg a valóságnak, amit Chomiak Waldemar fideszes képviselő a sajtónak nyilatkozott, hangoztatta Szűcs Lajos alpolgármester pénteken a szentesi önkormányzati képviselő-testületi ülésen.
Arra a sajtótájékoztatóra utalt, amelyet a városatya az elmaradt HPV-védőoltás miatt hívott össze a napokban. Nem követtek el hibát a városházán, a vakcinát időben megrendelték, de a gyógyszerszállító cég nem teljesítette a szerződésben vállalt kötelezettségeket, magyarázta az alpolgármester.

– Az alapszervezetünk gyűjtésből és saját zsebből 50 ezer forintot juttatott a Mátéffy utcai óvodának – mondta Szabó Zoltán (Jobbik). A gyermekintézménybe nemrég betörtek, az összegből az okozott károk egy részét fedezik. Kérdésére, amely szerint az önkormányzat fel kívánja-e szerelni minden intézményét riasztóval, Szirbik Imre (MSZP) polgármester igennel felelt.

Az idei költségvetés módosításának megvitatásakor a képviselők kitértek a Kossuth utca 8–10. számú épületen éppen folyó felújításra. Pótmunkára lesz szükség, és a határidővel is csúszásban vannak, vetette föl Szabó Zoltán. A pályázatot tavaly nyújtotta be a város, reagált Szirbik Imre. – Csak az elmúlt hónapokban kezdhettük el a munkát, de a december 31-i határidőt nem hosszabbították meg – válaszolta a városvezető.

Az üdülőközpontban az 50 méteres medence tervezett felújítására a magyar–román pályázat kitűnő lehetőséget nyújt, az anyagot januárban nyújtja be a város. Horváth István (Pálmások Szövetsége) javaslatára kikötötték, hogy a lakhatás támogatásánál az egyedülálló nyugdíjas állapot, vagy a többgyermekesség alapján a kérvényező csak akkor legyen jogosult, ha ezek a feltételek alacsony jövedelemmel párosulnak. Vitát váltott ki, de végül elfogadták a Rádió Szentes Kft. alapító okiratának módosítását. A cég a jövőben folyóirat-kiadással foglalkozik, a vezető személyére és a működés feltételeire később visszatérnek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csontváry és a műszaki dandár

Csontváry Kosztka Tivadar egyik legismertebb képe a Római híd Mosztárban című, amely december 22-éig látható a Móra-múzeum tárlatán. Tovább olvasom