Délmagyar logó

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 3°C Még több cikk.

Indulhat Szegváron a csatornázás

Szegvár - A szegvári önkormányzat 71 millió forintot nyert első körben a csatornázásra. A teljes beruházás 2 milliárd forintba kerül.
Hetvenegy millió forintot nyert a kiviteli tervek elkészítésére és az engedélyek beszerzésére a szegvári önkormányzat a Környezetvédelmi és Energiagazdálkodási Operatív Programból – tájékoztatott Gémes László. A község polgármestere elmondta: a kétfordulós pályázat esetében ez okot ad a reményre, mert a második fordulón csak ennek birtokában lehet eredményesen szerepelni. Az első körös döntés arról üzen, hogy elérhető a 2 milliárd forint. A most elnyert támogatás révén fél éven belül készülnek el a kiviteli tervek, lehetőség nyílik arra, hogy a falu szert tegyen a hatósági engedélyekre is.

Szegvár teljes területén a csatornahálózat kiépítése és önálló szennyvíztisztító építése 2 milliárd forintba kerül. A beruházás teljes összegének 85 százalékát lehet megnyerni, a lakossági önrészt pedig biztosítani kell. Az előtakarékosság révén már most rendelkezésre áll több száz millió forint, amivel a falubeliek járulnak hozzá a korszakalkotó átalakuláshoz. A polgármester szerint a meglévő pénz biztosan fedezi az önrészt. Ha támogatásként az elnyerhető legmagasabb összeget kapják és az önrészként összegyűlt pénz egészére nincs szükség, azt visszakapják a szegváriak.

Olvasóink írták

 • 3. a volt galiba 2008. július 15. 15:39
  „Rák !
  Ezt,mintha előre érezték volna a szegváriak mikor kiszálltak !”
 • 2. Rák 2008. július 15. 08:27
  „A Mindszenti pályázat az első körben megbukott!”
 • 1. Minibusz 2008. július 15. 06:32
  „Nem is tudom, a Mindszenti pályázat hogy áll?
  Tudja valaki?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szirbikék borultak a Kurca-regattán

Szentes - Szirbikék borultak, Tibi bácsi körözött, egy önjelölt műúszó pedig a semmiből bukkant elő… Tovább olvasom