Délmagyar logó

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 21°C Még több cikk.

Ingyen akarnak parkolni Szentesen

Szentes - A szentesi belvárosban ingyen szeretnének parkolni az egyik társasház lakói, ezért levelet írtak az önkormányzatnak. A körzet képviselője javasolta, épüljön parkoló a ház mögött, ez azonban nem tetszett a lakóknak, a csökkentett árú parkolóbérlet se kell. Pedig például Szegeden még ilyen kedvezmény sincs.
A fizetőparkolás bevezetése óta folyamatosan tiltakoznak a Kossuth utca 22. sz. alatti társasház lakói az ellen, hogy az épületük előtt lévő közterületen a várakozásért, huzamosabb ideig való parkolásért fizetni kelljen. A közlekedést némiképp nehezíti az a körülmény, hogy a ház mögött nincsen elegendő parkolóhely és garázs. Az itt élők – tíz család – csak a házat vagy a háztömböt megkerülve tudnak a bejárathoz eljutni. A lakók többsége nem akar az önkormányzat által felajánlott kedvezményes parkolóbérletet váltani, és azért havonta háromezer forintot fizetni – tájékoztatta lapunkat Ötvös Mihályné. A közös képviselő szerint méltatlanul kerültek kényelmetlen helyzetbe. Lapunknak legutóbb ezzel kapcsolatban a körzet képviselője azt mondta, meg kell vizsgálni, van-e lehetőség a ház mögötti területen még parkolókat építeni. Móra József ugyanakkor arra is figyelmeztetett: a képviselő-testületi ülésen felmerült már, hogy a parkolási rendszert a mellékutcákra is ki kellene terjeszteni.

Móra javaslatát a lakók nem fogadták el, mondván, hogy új parkolóhelyek létesítése után az a kis zöld felület is eltűnne a ház mögötti területről, ami a forróságban némi felüdülést ad. A közös képviselő levelet fogalmazott, melyet a testületnek címezve adtak postára. A társasház valamennyi tulajdonosa aláírta az ívet, melyben arra kérik a város vezetőit, hogy biztosítsák számukra a korlátlan parkolást az otthonuk előtt. A lakók elsősorban a körülményekre hivatkoznak. Információink szerint a levél megérkezett a városháza műszaki osztályára. Móra József szerint a városfejlesztési bizottság legközelebbi ülésén tárgyalhatja a témát, a grémium tanácskozása után érdemes csak ebben a kérdésben állást foglalni. A többségi álláspont tükrözi majd a város vezetőinek véleményét arról, kapjanak-e külön kedvezményt a Kossuth utca 22. sz. lakói.

Szegeden nincs kedvezmény

A közterületen való ingyenes parkolást nem lehet örök időkre szerzett jognak tekinteni – mondta a közlekedési szakma véleményére hivatkozva Forrai Gábor. A Szegedi Közlekedési Kft. forgalmi és parkolási igazgatója hozzátette, az Unióban a városokban egyre több a szabad tér, levegősebbek a belvárosi utcák, Ausztriában például a történelmi belvárosokban tiltják a közterületen való parkolást. Itthon – harmóniában az európai folyamatokkal – az újonnan épített társasházak tulajdonosait hamarosan törvény kötelezheti garázsok építésére. Szegeden nincs semmiféle kedvezmény, társasházak lakói számára sem, csak az országos hatáskörű szervek kaptak néhány fenntartott parkolóhelyet – erre egyébként jogszabály kötelezi az önkormányzatot.

Olvasóink írták

 • 6. Virágos 2008. április 11. 19:28
  „Sötétebbnek!
  Attól még a szlovákok megcsinálták! El is húztak mellettünk! Itthon a sok alkalmatlan vezető a nagy semmittevésben azt sem tudja, hogy mit találjon ki. Aztán jön a sok törvénytelenség, a szabadrablás és marad a sötétség.”
 • 5. Világosabb 2008. április 10. 09:34
  „Virágos!!!!!!!!!!
  Te nagyon H.......e vagy,te beszéltél a "kisvárosról",hogy kerül ide
  egy másik ország.
  Talán nem ebben az országban élsz?
  Az észt meg ne osztogasd,met az látszik az irásaidból,
  hogy neked mennyi van.Ha Van?”
 • 4. Virágos 2008. április 06. 12:14
  „Sötétebbnek!
  A szlovákoknál eltörölték a parkolási díjat, csak ott maradt meg, ahol őrzést is biztosítanak! Te nagyon sötét!
  Ott a vizitdíjat és a kórházi napidíjat sem szavaztatták meg, hanem egyszerűen eltöröklte Fico! Még annak is több esze van mint az összes maszoposnak és szadeszesnek együtt! Téged is beleértve!”
 • 3. Világosabb 2008. április 05. 14:49
  „Virágos!
  Te nagyon buta vagy!Szerinted az ország összes fizető
  parkolóját örzik?
  Kiváncsi vagyok tudsz-e példákat felsorolni.

  A Kossuth u.22.lakóinak.
  Szerintem minden városban,igy Szentesen is mindenkire vonatkoznak
  a helyi rendeletek.
  Miért lenne kivétel Szentesen TIZ család?”
 • 2. Virágos 2008. április 04. 17:51
  „Gratulálok kisvárosunk kommunistáinak és liberálisainak! Nagy ötlet volt a parkolás elvtársak! Közterületen pénzt szednek! Hol van a parkoló járművek őrzése? Az alkotmánybíróság szerint csak így lehetne pénzt szedni!”
 • 1. Beth 2008. április 01. 07:32
  „Ne csak Szentesen szüntessék meg a parkolási díjat. Vásárhelyen is értelmetlen.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Grecsó: Nem szégyen egy életen át ugyanarról a világról írni

Szegvár - Ha befért volna a Pilvax-kávéházba 1848 tavaszán, akkor részt vett volna a márciusi ifjak akciójában - nyilatkozta a delmagyar.hu-nak a Szegvárról elszármazott Grecsó Krisztián. Tovább olvasom