Délmagyar logó

2017. 03. 30. csütörtök - Zalán 8°C | 18°C Még több cikk.

Inkubátorra gyűjt a szentesi kerékpáros

Szentes - 13 ezer kilométert kerékpározik a szentesi Baranyi Antal Gábor, túrájával a szentesi kórháznak gyűjt, inkubátorra. Sok mindenre, például medvecsengőre is szüksége van annak, aki fél Európát készül bejárni biciklivel.
Mindent Szentesről

A delmagyar.hu hivatalos szentesi Facebook-oldala, nem csak szentesieknek!

 
– Amit eltervezek, azt megcsinálom. Álmok nélkül nem élhetünk, minden embernek kell, hogy legyen egy célja, amit el akar érni. Az enyém az, hogy segítsek – fogalmazott Baranyi Antal Gábor. A 30 éves szentesi férfi extrém kerékpáros túráival vált ismertté, a napokban élete eddigi legnagyobb kihívása elé néz. Május 1-jén 9 órakor a szentesi Kossuth térről féléves, 13 ezer kilométeres tekerésre indul.

A túra nem öncélú, a helyi Dr. Bugyi István Kórháznak gyűjt egy mintegy másfél millió forintos inkubátorra. Az első ország, ahová megérkezik, Szlovákia, majd Lengyelországon keresztül északnak veszi az irányt. Norvégiából hajóval megy Izlandra, körbejárja a szigetet, a tervek szerint októberben lép ismét magyar földre. Többnyire egyedül tapossa majd a pedált, mindössze egy-egy rövid időre csatlakozik hozzá menet közben a szentesi Tóth Sándor, később egy spanyol kerékpáros, illetve a budapesti Szabó Adrienn.

A kerékpár, az utánfutó és a felszerelés egy része saját fejlesztésű. A szerző felvétele
A kerékpár, az utánfutó és a felszerelés egy része saját fejlesztésű.
A szerző felvétele

– Kemény menet lesz, embert próbáló, talán jobb is, hogy egyedül leszek. Egyébként sem unalmas, nem zavar, hogy társ nélkül tekerek. Úgy érzem olyankor: a magam ura vagyok, és szabad, mint a madár – árulta el. A tavalyi, Mont Blanc-túra óta a felszerelése is sokat fejlődött. Vajda János szentesi mesteremberrel még másfél kilót sikerült „kivenni" az utánfutóból, beszerzett egy medvecsengőt, hogy a bundás jószágok messziről hallhassák a közeledtét, a saját fejlesztésű, agydinamóról működő mobiltelefon- és akkumulátortöltő pedig azt a célt szolgálja majd, hogy a világ végén se szakadjon meg a kapcsolata az itthoniakkal. A kérdésre, hogy van-e bármilyen aggálya a kihívás előtt, nemmel felelt. – Hogy mit érzek? Azt, hogy már indulni kellene – felelte mosolyogva.

Baranyi Antal Gábor útját a haladastitka.hu weboldalon követhetik figyelemmel az érdeklődők. Aki hozzá szeretne ahhoz járulni, hogy a jó cél érdekében megtett túra végén a kórház megvásárolhassa az inkubátort, a Szentesi Hitelszövetkezetnél nyitott számlára fizetheti be az adományát.

Olvasóink írták

  • 2. macinkó 2013. május 04. 20:12
    „Minden jót neked Antal, vigyázz magadra! :))”
  • 1. csillogás 2013. április 30. 11:30
    „Nagyon szép tőle, jó utat kívánok!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Őzek a víz fogságában

Három őzet pillantott meg olvasónk a Tiszában a Szentes és a csongrádi híd közötti szakaszon. Tovább olvasom