Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 13°C | 20°C Még több cikk.

Innovációs díj a Hungeritnek

Szentes - A 2007. évi Magyar Innovációs Nagydíjat és további hat innovációs díjat adott át pénteken Sólyom László köztársasági elnök a Parlamentben. Az egyik innovációs díjat Magyar József, a Hungerit vezérigazgatója vehette át.
A Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium 2007. évi Agrár Innovációs Díját a Hungerit Baromfifeldolgozó és Élelmiszeripari Zrt. nyerte el. Az elismerést Magyar József vezérigazgató vette át pénteken a Parlamentben Gőgös Zoltántól, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkárától és Závodszky Pétertől, a Magyar Innovációs Alapítvány elnökétől.

A díjazott világszínvonalú csirkefeldolgozó vonal saját fejlesztés, amely az egész országban egyedülálló. A 750 millió forint értékű rendszer automata darabolást és mellfilézést végez anatómiai precizitással, nem sérül sem a hús, sem a csont. Ennek is köszönhető a cég tavalyi gyors fejlődése.

Magyar József vezérigazgató vette át az Agrár Innovációs Nagydíjat a Parlamentben. Fotó: MTI/Kovács Tamás
Magyar József vezérigazgató vette át az Agrár Innovációs Nagydíjat a Parlamentben. Fotó: MTI/Kovács Tamás

A tavaly tavasszal beállított új technológiának jelentős szerepe volt abban, hogy a Hungerit 2007-ben 38 százalékkal, 854 millió forinttal növelte csirketermékeinek értékesítését. A holland gyártmányú, szentesi adottságokhoz alakított berendezéssel a nehéz és monoton fizikai munkát is gépesítették, vagyis segítségével hatékonyabbá tették a termelést
A díjátadás után hazafelé tartó Magyar Józseffel, a Hungerit Zrt. vezérigazgatójával sikerült telefonon beszélnünk. Elmondta, nagyon örül az elismerésnek, mivel a baromfiágazatban még senki sem kapott innovációs díjat. Azt a munkát értékelték szerinte, hogy a mai világban valaki bele mert vágni egy ekkora fejlesztésbe, hiszen nem lehet előre látni, mi térül meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Alföldi Róbert megvédi Nyugalmát - interjú

Szentes - A művészetnek az a dolga, hogy végletesen fogalmazzon – véli Alföldi Róbert rendező,… Tovább olvasom