Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 14°C | 27°C Még több cikk.

Interneten a falvak tévéje

Szentes, Csongrád - A szentesi és csongrádi kistérség valamennyi településéről élőben tud jelentkezni a szegvári alapítású Civil Tv műsora a szélessávú internethálózatnak köszönhetően.
A nemrégiben kiépített szélessávú internethálózat nagy lehetőségeket kínál a térségben élők számára, a lehetőségek egyike a helyi televíziózás fejlődése. Négy városból és kilenc faluból tud élő műsort adni a Szentesen működő Civil Tv. Ahol az optikai kábelen csatlakozási pont van, ott mindenütt lehetséges a csatlakozás – magyarázta Csorba Gyula.

A felelős szerkesztőtől megtudtuk, hogy Kunszentmártonból, Csongrádról, Szentesről, Mindszentről és a környékbeli falvakból képesek ennek köszönhetően bejelentkezni amatőr munkatársaik, digitális rendszerben továbbítva az adást. Néhány napja a televízió honlapján is látható a műsor. A tömörített helyi műsort egyidejűleg legfeljebb 800 néző tudja követni.

A technikai fejlődés helyzetbe hozta a stábot, hamarosan híradót készítenek, melyet minden este hét órakor sugároznak, egyelőre „másnapos" hírekkel, tíz-tizenkét percben. A szerkesztőség tagjai arra még nem vállalkoztak, hogy egészen frissek legyenek. Híradójuk szerkesztője, Sinka Henrietta közölte: elsősorban informálni szeretnének. Az első híradó várhatóan szeptember elsején látható.

Olvasóink írták

 • 13. Másnaposok klubbja 2008. szeptember 05. 00:06
  „Mégtöbb másnapos híradót akarok!! A tegnapi újságot ki szokta megvenni?? Mifelénk abba már virágot, meg miegymást csomagolunk, de nem olvassuk, a tegnapi hír az nem hír...”
 • 12. I 2008. szeptember 04. 11:56
  „Így van!

  Ha még az lenne, hogy mindenki társadalmi munkából készítené, akkor azt mondanám, hogy jól van, ez is több mint a semmi. De mivel van pár alkalmazott is, így már érdekes. Vagy csinálja pénzért, de akkor igényesebben, vagy akkor maradjon így, de én ezért pénzt nem adnék!”
 • 11. Bartalan 2008. szeptember 03. 17:04
  „Nem mindannyian ingyen csinálják. Vannak havi fixért ügyetlenkedők is. Önkormányzatoktól tarhált közpénzből fizetve.
  Mielőtt bepárásodna a szemünk a hálától.”
 • 10. Dejó 2008. szeptember 03. 13:01
  „Engem legjobban az fogott meg, hogy elmondják, milyen idő volt! Egyébként a mindszenti tudósításoknál az az öregasszony egyenesen csúcs! Azon be szoktam szarni!”
 • 9. wre9ö 2008. szeptember 02. 19:39
  „Nagymamám a faluban már fellépett az Internetre és nézi! :)”
 • 8. környékbeli 2008. szeptember 02. 17:36
  „ciki tv
  video szakkör
  Mindegy minek nevezzük,ingyen készíti egy amatőr brigád és ez olykor-olykor meglátszik.Ingyen persze csak szeretetből lehet ilyesmit csinálni,ezért becsülendő.Én sem tudnám jobban csinálni,ezért le a kalappal előttük.
  Én szoktam figyelni kábelen az adást,tetszik benne hogy semleges hangot üt meg.Kicsit hízelgő,hozzábújó mindenkihez.Gondolom ez le is van fektetve,mint alapkövetelmény.
  Egy-két észrevétel,ha szabad: kevés a műsoridő,azt viszont becsületesen ismétlik.Talán érdemes lenne felvenni a kapcsolatot a Szegedi Stúdióval.Hátha ebben segítenének.(Nekik meg hátha kevés a műsoridejük.)
  A netes megjelenés miért akkora durranás? Ezt azért nem értem.
  Ja! Akinek nincs lehetősége kábelen nézni,annak ott a net.Aha!
  De a kiscsomag félezer Ft körüli,a netes előfizetés meg többszöröse.Inkább a kábeles alapcsomagot kellene propagálni jobban szerintem, főleg az idősebb nem netező emberek felé.
  Úgyis jön nemsokára a sugárzás átalakítása és barátibb,ha a kábelszolgáltató oldja meg ezt a problémát a nyugdíjas korosztálynak.”
 • 7. PankaSopron 2008. szeptember 02. 09:00
  „Akkor Sopronból is lehet nézni. :) Már hiányzott! Az adás elmegy. Annyira nem rossz.”
 • 6. dwzoli 2008. szeptember 01. 17:47
  „Én örülök a dolognak mivel nekem nincs kábel tv-m és néha jó lett volna már eddig is látni a helyi híradásokat. De egy kérésem lenne a szerkesztőkhöz mivel most gyorsan rá is néztem a mősorra és sajnos olyan nagy tömörítésbe nyomják hogy még a képúlyság sem igazán olvasható pedid egy 21" monitoron nézem! De a hang az jó! Ha esetleg lehetne csak egy picit javítani rajta!!!!”
 • 5. nem szakember 2008. szeptember 01. 16:03
  „Kedves Bertalan! Itt az ideje, hogy csatlakozz a Civil TV munkatársaihoz, így te lehetsz az első "szakember". Fizetést azonban ne várj, ahogyan jó néhány operatőr, vágó, műsorvezető stb.ingyen, felajánlásból dolgozik.”
 • 4. flagg 2008. szeptember 01. 16:01
  „Egyet értek Bertalannal, nem is véletlen ciki tv a beceneve..”
 • 3. szegvári 2008. szeptember 01. 12:08
  „"A tömörített helyi műsort egyidejűleg legfeljebb 800 néző tudja követni." - lehet, hogy azért nem látok semmit, mert hétfő délben ennyien nézik a Civil Tv-t ? :-)”
 • 2. Bertalan 2008. szeptember 01. 09:22
  „Falvak tévéje. Hát kb.
  Civil TV a neve, de valójában egy rakás hozzánemértő "hadonászik" kamerákkal.
  Videó-szakkör lehetne a pontos kifejezés, ha legalább egy szakember lenne közöttük.
  De nincs.”
 • 1. likőr 2008. szeptember 01. 01:31
  „Fasza lesz ez a másnapos híradó!!! :-)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csirkepaprikással várták haza Szentesen Cseuzt

Szentes - Az ötödik olimpiájáról kerekezett haza Cseuz László, aki szombaton délután érkezett meg a… Tovább olvasom