Délmagyar logó

2016. 10. 21. péntek - Orsolya 10°C | 15°C

Intézményvezetőket választottak Szentesen

Szentes - Szavaztak a művelődési központ és a múzeum igazgatójáról, valamint cégek működését is áttekintették a városatyák a csütörtöki testületi ülésen.
Méltatlannak, alaptalannak tartotta az intézményt időnként érő vádakat a művelődési központ igazgatója, Varróné Szabó Ildikó. A csütörtöki testületi ülésen a vezető személyéről döntött a grémium. A jelenleg is a központot igazgató szakember volt az egyetlen aspiráns, a szavazás előtt – amint mondta, a tisztán látás végett – összefoglalta és visszautasította a városban időnként az ő és kollégái munkáját kifogásoló vagy kritizáló véleményeket. A városatyák támogatásukról biztosították Varróné Szabó Ildikót, és azt hangoztatták: fölösleges a különböző művelődési intézményeket összehasonlítgatni, hiszen más-más a funkciójuk. A szavazás eredményeként a vezető további 5 évre bizalmat kapott.

A múzeum élére is vezetőt választottak. Egy fővárosi aspiránssal szemben a korábban a tárházat igazgató, azt most megbízottként irányító Béres Mária pályamunkáját támogatta a Magyar Vidéki Múzeumok Szövetségének és a Közgyűjteményi és Közművelődési Dolgozók Szakszervezetének írásban érkezett véleménye. A szentesi grémium egyhangú döntéssel tette le a voksát a jelölt mellett.

– Valóban 153 millió forintba került eddig a Szentes Spa Medical Kft. működése? – kérdezte Chomiak Waldemar (Fidesz). A turisztikai és gyógyászati befektetésekkel kecsegtető cég ügyvezető igazgatója, Katos Zsolt elmondta, hogy az összeget a projektet megelőző, illetve azt alátámasztó tanulmányok elkészítésére fordították. A Pendola-Szentes Kft. beszámolóját – szemben az előző anyaggal – nem fogadták el a városatyák.
Hangsúlyozták: bíznak abban, hogy a cég vezetője személyesen is megjelenik azon a testületi ülésen, amikor majd ismét napirendre tűzik a társaság ügyeit.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hét megyei alkotó a biennálén

Jung Zseni: Többször voltam itt zsűrizni. Az aktfotózás a legkényesebb téma, ami csak létezhet, lelki finomság és tapintat kell hozzá. Tovább olvasom