Délmagyar logó

2017. 10. 20. péntek - Vendel 9°C | 24°C Még több cikk.

Inzultus vagy provokáció?

Szentes - A zöldségpiac helyben maradása mellett akciózó nyugdíjasszervezet szerint vasárnap inzultálta őket a polgármester. Szirbik Imre azt állítja, ő csak megjegyezte, hogy értelmetlen az aláírásgyűjtés, hiszen nyitott kapukat dönget.
A polgármester inzultálta az aláírásgyűjtőket – így fogalmaz a Szentesi Nyugdíjasok Szövetsége Egyesületének sajtóközleményében Gondiné Ollai Katalin, a szervezet elnöke. Az egyesület azért szervezett akciót, hogy a zöldségpiac hosszú távon is jelenlegi helyén maradjon. Szerintük vasárnap Szirbik Imre megpróbált nyomást gyakorolni az ott lévőkre, sőt odáig merészkedett, hogy követelte, fejezzék be az aláírásgyűjtést.

A nyugdíjasok úgy érzik, a városvezető magatartása sértette a demokratikus jogokat. Az egyesület kéri a civilszervezeteket, a politikai erőket, hogy határolódjanak el a polgármester kirohanásától, és támogassanak minden olyan kezdeményezést, amely a közösség valódi akaratát akarja megmutatni. Meggyőződésük, hogy a szentesiek túlnyomó többségének fogalma sincs a városfejlesztési stratégia tartalmáról.

Gondiné Ollai Katalin szerint felháborító, amit a szentesi polgármester tett. Fotó: Vidovics Ferenc
Gondiné Ollai Katalin szerint felháborító, amit a szentesi polgármester tett.
Fotó: Vidovics Ferenc

– Csupán annyit mondtam az akció szervezőinek, hogy nincs értelme az aláírásgyűjtésnek. Nyitott kapukat döngetnek, hiszen a Délvilágnak is nyilatkoztam már egyszer, és a pénteki testületi ülésen is elmondtam, hogy nem akarjuk elköltözetni a zöldségpiacot a Rákóczi utcáról – fogalmazott lapunknak Szirbik Imre. Az említett cikkben szerepel, hogy egy tervezőcsoport elképzelése volt a piacköltöztetés, ami nem azt jelenti, hogy a városvezetés is ezt az álláspontot képviseli. A polgármester szerint a fentiek tükrében politikai akciónak, provokációnak tűnik az egyesület megnyilvánulása. Hozzátette, az integrált városfejlesztési stratégia letölthető az internetről, több lakossági fórum is foglalkozott az anyaggal, amely még idén a képviselő-testület elé kerül.

Olvasóink írták

24 hozzászólás
12
 • 24. KovácsPistike 2009. szeptember 24. 22:42
  „23. hozzászólás nsada75 2009.09.24. 22:18
  Az ötlet-börzéből szerintem nem nehéz kitalálni.
  "Pályára állítottuk a gazdaságot"”
 • 23. nsada75 2009. szeptember 24. 22:18
  „Most csak azt nem értem, mi köze van a Gyurcsány Ferenc miniszterelnök úrnak, a szentesi piachoz?”
 • 22. Power 2009. szeptember 22. 22:26
  „Előrehozott parlamenti választásokat!”
 • 21. 1lefasisztázottbaloldali 2009. szeptember 22. 19:57
  „Megáll a döbbenetben a kés

  http://www.fusz.hu/index.php?op=full&q=9034

  "Amíg sokaknak a zsíros kenyér pácolódik az uzsonnás zacskójában, addig mások "hátizsákban hordják" haza a fizetésüket és egyéb juttatásaikat."”
 • 20. Power 2009. szeptember 22. 13:35
  „18. hozzászólás KovácsPistike 2009.09.19. 22:16
  "Pályára állítottuk a gazdaságot"...avagy válságkezelés magyar módra:

  "2008. január.
  Soros György magyar származású amerikai befektetési bankár az osztrák Der Standardnak nyilatkozva rendkívül sötét képet festett egy Európát is fenyegető válságról.
  2008 április.
  Ugyanerre figyelmeztetett Pásztor Csaba, az MKB Bank igazgatója.
  2008. augusztus.
  Gyurcsány Ferenc miniszterelnök Megegyezés című - műfaji meghatározása lehetetlen - irományában egy szóval sem említi a válságot. Idézet tőle: "Túl vagyunk a nehezén."
  2006. szeptember 15.
  Kitör a válság.
  Király Júlia MNB alelnök szerint "komolyabb megrázkódtatásra sem a magyar fogyasztóknak, sem a piacnak nem kell számítania."
  2008 szeptember 26.
  Gyurcsány Ferenc: "a válságnak minimális hatása lesz Magyarországra."
  Még adócsökkentést is ígért.
  2008 szeptember vége.
  Simor András MNB elnök stabilnak nevezte a magyar bankrendszert, ezért szerinte ezen a területen nem lesz közvetlen hatása a nemzetközi válságnak.
  2008 szeptember vége.
  MSZP kampány indul "Beindultunk" címmel. (ez aranyos)
  Simor András szerint a válság miatt "mindenki egy kicsit kevésbé fog jól élni". (szintén aranyos)
  2008 október 2.
  Veres János szerint a krízis "nincs elsődleges hatással Magyarországra".
  Bajnai Gordon "gyorsuló gazdasági növekedésről" beszél.
  2008 október 6.
  Az UniCredit bejelenti: nem nyit több bankot a térségben.
  Gyurcsány Ferenc nem tart a krízis közvetlen hazai hatásától.
  2008 október 13.
  Gyurcsány Ferenc: "sikeresen kivédtük a válság első támadását". (most van válság vagy nincs?)
  2008 október 18.
  Gyurcsány Ferenc elismerte: válság van."”
 • 19. dragboyz 2009. szeptember 20. 23:12
  „De sok a vicces aktivista!”
 • 18. KovácsPistike 2009. szeptember 19. 22:16
  „16. hozzászólás jtozsó 2009.09.19. 17:57
  "Pályára állítottuk a gazdaságot"- erre gondoltam, Gyurcsány és a szocik hazugságaira:

  Gyurcsány Ferenc (Az Európai Kereskedelem Napja, 2007.november 5):
  "Ebben a másfél évben, ami lassan mögöttünk van a kormányalakítás óta, a makrofolyamatokat tekintve lassan pályára állítottuk a gazdaságot. Lassan. Küzdelmes és nehéz dolog volt, de elérjük azt a pontot, ahonnan már van olyan alap, amire lehet építeni."

  vg.hu:
  "Az egyébként is rossz magyar makrogazdasági fundamentumok 2008 végétől már drasztikusan romlani kezdtek és a külső egyensúlyi helyzet stabilizálása érdekében már IMF hitelfelvételhez folyamodott az ország."
  http://vg.hu/index.php?apps=cikk&cikk=288590

  Gyurcsány Ferenc (Az Európai Kereskedelem Napja, 2007. november 5):
  "Egyre inkább nem az lesz a kérdés, hogy erősek ezek az alapok újra és teherbíróak - lásd a tegnapi Fitch-jelentést, ahol Magyarországot, a különböző magyar hiteleket, adósságokat végre újra fölértékelik."

  vg.hu:
  "A Fitch hitelminősítő például már kilátásba helyezte besorolásunk tovább rontását, az ország nem volt olyan messzire attól, hogy bóvli kategóriába sorolják a magyar állampapírokat, ami beláthatatlan következményekkel járt volna."
  http://vg.hu/index.php?apps=cikk&cikk=288590”
 • 17. KovácsPistike 2009. szeptember 19. 19:25
  „16. hozzászólás jtozsó 2009.09.19. 17:57
  Igazad van, nem szabad általánosítani. Sajnos nem látjuk a kormány, a kormánypárti politikusok munkájának gyümölcsét és ezért hajlamosak vagyunk általánosítani. Nem minden párt, nem minden ember önző és hazug.
  Gyurcsány őszödi beszéde (vagy amikor kijelentette, hogy "Pályára állítottuk a gazdaságot") számomra nem eredmény, nem gyümölcs.
  A kormányban, a kormánypártok soraiban sajnos nem demokraták ülnek. Üzletemberek költöztek be a parlamentbe, akik nem tudják, hogy mi fán terem az erkölcs. Demokrácia pedig jól tudjuk nem létezik demokraták és erkölcs nélkül.”
 • 16. jtozsó 2009. szeptember 19. 17:57
  „KovácsPistike!
  Szerintem túl naiv a megállapítása.Hiszen mióta világ a világ,és képviselők vannak bármilyen szinten,és bármilyen párt hűséges katonája,mindig is a saját zsebét tömte először,majd utána foglalkozott a választóival.”
 • 15. gerbera 2009. szeptember 19. 17:22
  „Ilyen jogcímen is lelehet szívni a közpénzt,szocik ötletgazdagok, kormány munkát ad slepjének ,értelmetlen felméréshez.Az biztos nem társadalmi munkába végezték ,lehet hogy nem is csináltak semmi ,csak papírokat kitöltöttek ,mintha végeztek volna valamit, íróasztalon balról jobbra tették az aktákat????de a nagy pénz jár érte????”
 • 14. gerbera 2009. szeptember 19. 17:11
  „"Csupán annyit mondtam az akció szervezőinek, hogy nincs értelme az aláírásgyűjtésnek. Nyitott kapukat döngetnek, hiszen a Délvilágnak is nyilatkoztam már egyszer, és a pénteki testületi ülésen is elmondtam, hogy nem akarjuk elköltözetni a zöldségpiacot a Rákóczi utcáról - fogalmazott lapunknak Szirbik Imre."

  Mondta ,mondta Szirbik ,nem kisadag ellenszenv van a felszólításban,mert jobboldaliak az írás gyüjtők, ,nem tudom mióta szavahihetők a szocik,sose azt csinálják amit mondanak ,mindig az ellenkezőjét , ,állításukat is magukról példázva másokra vetítik.Szirbik is kemencéhez tartozik ,szocikkal egyetértésben nyomogatta a gombot ,a nyugdijasok pénzét megnyirbálba,de arról nem hallunk ,hogy a fizetése felét felajálaná az eus adósság törlesztésbe ,igy is marad a tejbe mit apritania Piaccal kapcsolatban mire való volt az integrált felmérés,kiknek az indítványa volt ezen keresztül a piac kihelyezés??? És mennyit vágtak ezért zsebre??? Minek a felmérés, ha tártalan a piac áthelyezés?? Valami szándéknak csak kellett lenni ,különben unalmukban jöttek méricskélni???vagy milliókat vágtak zsebre bizonyos illitők ezen a jogcímen???Számtalan kérdés felmerül ,, lehet ,hogy választás előtt nem merik megtenni ??vagy már előre tervben van és valamelyik tanácsi fiók alján lapul az egész piac át helyezési program??nem zörög a haraszt ,ha a szél nem fujja.”
 • 13. KovácsPistike 2009. szeptember 19. 10:29
  „12. hozzászólás jtozsó 2009.09.19. 08:56
  A bekötött szemmel járók nem tudják, hogy a mai vezetők legyenek azok kormánypárti képviselők, vagy polgármesterek, nem bennünket képviselnek, de nem is az országot. A saját zsebeiket tömik.
  Az általuk megszavazott törvényeknek, nem éppen áldásos tevékenységüknek köszönhetően milliárdokat mennek el jogszerűen, úgymond törvényesen. Törvényesen megszabadították a bekötött szemmel járókat a 13.havi fizetésektől és nyugdíjaktól. A "magamistákkal", demokraták és erkölcs nélkül a semmibe vezet az út.”
 • 12. jtozsó 2009. szeptember 19. 08:56
  „nemzetben gondolkodó!!!!
  Amennyiben pontosan tájékozódna a piac áthelyezését illetően,akkor rádöbbenne,hogy senki nem akarja a piacot áthelyezni,még a Polgármester sem.
  Csupán politikai provokáció amit a tisztelt aláírásgyűjtők harsognak.
  A választások közelednek,és a bekötött szemmel járó rosszindulatú szentesi lakosok is tudatában vannak,hogy még mindig nagy a támogatottsága a Polgármesternek,aki az utóbbi 20 évben többet tett a városért,mint előtte bárki más.”
 • 11. nemzetbengondolkodó 2009. szeptember 18. 20:05
  „Kedves Szentesiek!, mármint azok, akiknek tetszik, ami itt folyik!
  Sajnos nem látják a fától az erdőt. Nagy itt a baj, és a pártokon felül kellene kerekedni, és nem pártokban gondolkodni. Most is , a helyett, hogy azon gondolkodnának, hogy tényleg, mi is folyik itt, a Fideszt , és annak az embereit szidják. Nem veszik észre, hogy a háttérben a piac területéről van szó. Nagyon értékes terület, és nagyon jó helyen van. Amit a szocik csinálnak, az mind jó ugyebár?, még mindig? meddig? nem baj, hogyha a már nyakukon a hurok, csak a szocik keze legyen az, akik a hurkot meghúzzák! Hajrá!, csak így tovább!”
 • 10. jtozsó 2009. szeptember 17. 20:51
  „Tisztelt Gondiné!
  Remélem most már tudatába van,hogy mennyire tisztelik Önt és a tevékenységeit.”
 • 9. Hoppá 2009. szeptember 17. 20:18
  „Gratulálok Nektek Szentes Polgárai, akik ide írtok a fórumba. Nem vagyok szentesi, de jól ismerem a helyzetet. Egyesek mindent megtesznek, hogy a biztosnak HITT hatalmukat fitoktassák. Van bátorságotok megmutatni, hogy mennyire szavahihető emberkék azok, akik ok nélkül próbálják lejáratni a sikeres városvezetést. Aki akarja, érti:.......drukkolok magunknak.”
 • 8. dragboyz 2009. szeptember 17. 19:22
  „Na melyik párt zsoldosai kavarják megint a sz.rt? Húzzanak már el innen, van itt elég gond, nem kell még ennél is jobban visszatartani a várost!!!!!!!!!!! Kossuth tér Pesten azt jónapot! Ott vannak az ilyen szintű emberek!
  Szegény Kossuth ha ezt látna.........”
 • 7. átlag 2009. szeptember 17. 18:43
  „Jó lenne ha az aláírás gyüjtögetés helyett valami hasznosat tenne a város az emberek érdekében.
  Vagy így akar jó pontot szerezni a pártjánál? Nem ártana ha önkritikát gyakorolna és nem hazugságokkal
  traktálná az embereket. Itt az ősz lehet falevelet söpörni is...........”
 • 6. Power 2009. szeptember 17. 13:17
  „Nem zörög a haraszt, ha a szél nem fújja-mondják. A képviselőtestület mindent megszavaz: jutalmak az önkormányzati cégek vezetőinek, 5 milla szoborra...a nyugdíjasoktól meg elveszik a 13.havi nyugdíjakat. A parlamenti szavazások is erről szólnak.”
 • 5. sörpocak 2009. szeptember 17. 11:59
  „Már megint a nyugdíjasokat akarja a saját embere becsapni? Először gondolkozzon, azután vádaskodjon. Ha halvány fogalma sincs mint a fidesz főbesúgójának a város rendezési tervéről, akkor maradjon a seggén és élje az agyonunt életét!A nyugdíjasokat amúgy is hergeli a fidesz eléggé!”
24 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kész a Parkerdő otthonig vezető út

A 340 millió forintos beruházás keretében új parkolóhelyeket is kialakítottak, és betemették a Vecseri-foki csatornát. Tovább olvasom