Délmagyar logó

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik 1°C | 11°C Még több cikk.

Írhattok ti amit akartok - testületi ülés Szentesen

Szentes - Nem tudott a kórház jelenlegi helyzetéről tárgyalni a szentesi képviselő-testület pénteki ülésén, mert a megyei közgyűlés elnöke nem küldte tovább az intézményről készült beszámolót.
A megyei közgyűlés elnökénél, Magyar Annánál akadt meg a városi kórház működéséről szóló friss beszámoló, amelyről tegnapi ülésén tárgyalt volna a szentesi képviselő-testület.

Az önkormányzat december derekán határozott úgy, hogy az intézményt övező nyugtalanító hírek miatt részletes tájékoztatást kér a kórház vezetésétől. Ezt a menedzsment el is készítette, de a fenntartó megyei önkormányzat bekérte a dokumentumot, és nem küldte tovább a városnak.

Horváth István, aki kezdeményezte a beszámoló elkészítését, barátságtalannak nevezte a fenntartó lépését, egyúttal hangsúlyozta, a kórház vezetése nem mulasztott. A Pálmások elnöke mellett Móra József is kitért arra, hogy nem először tart vissza kórházi dokumentumokat a megyei önkormányzat. Az MSZP-s képviselő visszautasította a megye „írhattok ti, amit akartok" hozzáállását. A polgári frakció vezetője, Halmai István azt hangsúlyozta, hogy amíg ellátják a szentesieket a kórházban, nincs ok aggodalomra. Szirbik Imre azzal zárta le a vitát, hogy a kórháznak vannak bajai, amelyek megoldásához kölcsönös bizalomra lenne szükség. Példaként hozta föl a polgármester a műtőtömb pályázatát, amelyre több százmillió forintot szánna a város, de egyelőre nem tudni, mi lesz ezzel a projekttel, mire adnák a pénzt.

A művelődési központ nonprofit kft-vé alakítása megosztotta a testületet. A jobboldalról Halmai István és Molnárné Tóth Györgyi is azt emelte ki, hogy az átszervezés nem indokolt, mert széles a kulturális programkínálat Szentesen, és gazdaságilag sem ígér előnyöket a társasági forma. Előterjesztőként Karikó-Tóth Tibor alpolgármester elmondta, kevés a rendezvényóra az intézménynél, a váltás pedig lehetőséget kínálna pályázati források kiaknázására. Nőne a központ önállósága, de a felelőssége is. Követendő példaként a városi könyvtárt említette.

Ezt a fajta összehasonlítást nem tartotta szerencsésnek az intézmény igazgatója. Varróné Szabó Ildikó szerint éppen hogy nőtt a rendezvényórák száma, de ez azért nem volt annyira látványos, mert nem egy helyre összpontosultak a programok, hanem öt telephelyükön rendezték meg azokat. Szirbik Imre továbblépésnek nevezte a váltást, amely révén rugalmasabban lehetne vezetni a művelődési központot. A többség végül az átalakítást támogatta, így az ügyvezetői posztra pályázatot ír majd ki az önkormányzat.

A strandot működtető Üdülőközpont Nonprofit Kft. 2011-es üzleti tervének megtárgyalásakor elhangzott, 3 korábbi dolgozó fordult munkaügyi bírósághoz. Egy esetben a városi cég javára döntött a bíróság, egy esetben egyezség született, a harmadik eljárás pedig folyamatban van.

Bujdosó Tamás azt indítványozta, hogy csökkentsék a kabinbérlet árát, mert jelenleg a helyiségek fele üresen áll, illetve azt is kérte, hogy kapjanak 1 hónap bónuszt a bérlettulajdonosok az uszodai gondok miatt. Utóbbit megszavazta a testület, de a kabinbérlet díjáról nem döntöttek. A 33 méteres medence átépítése kapcsán Szabó Zoltán figyelmeztetett, nem mindegy, mikor kezdenek hozzá, mert a vízilabdacsapatoknak májusig szüksége lenne edzésre és mérkőzések lebonyolítására alkalmas vízfelületre. A polgármester úgy foglalt állást, hogy a szezonkezdésre be kellene fejezni a munkálatokat.

A képviselők a drágább változatot támogatták, melynek eredményeként feszített víztükre lesz a medencének. Információink szerint zárt ülésen arról is döntöttek a képviselők, hogy a korábbi ügyvezető lemondása miatt februártól Kocsis Lászlót, a Szentesi Víz- és Csatornamű Kft. vezetőjét bízzák meg átmenetileg az uszoda irányításával.

Olvasóink írták

  • 2. zombor 2011. január 23. 09:16
    „Bónusz????...mi van?... ez kiket érint és hogy értesülnek róla?
    Különben nem rossz ötlet:)
    A kabinokkal is kezdeni kell vmit, mert így tényleg értelmetlen...”
  • 1. medvejanos 2011. január 22. 18:49
    „Helyes... vízilabda van nyári strandolás nincs és ezzel a felkészülési időszak is kilőve a vízilabdásoktól. Miből lesz bevétel?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kit károsított még meg a képen látható asszony?

Több rendbeli lopás, valamint lopás kísérlete mellett rablás bűntett kísérletével is gyanúsít a szentesi rendőrség egy 55 esztendős asszonyt. Tovább olvasom