Délmagyar logó

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 13°C | 22°C Még több cikk.

Ismét műthet és szülést is vezethet Loboda Fábián

Szentes - Február eleje óta újra műthet és szülést is vezethet a szentesi kórházban az a szülész-nőgyógyász, aki júliusban egy egészségügyi küret során kilyukasztotta páciense méhfalát. A beavatkozás után elhunyt 31 éves nő férje nem kommentálta az intézményi döntést.
December végén érkezett meg a szentesi kórházba az a szakértői vélemény, amit a debreceni klinika készített a 31 éves fiatalasszony halála ügyében. Mint arról többször is beszámoltunk, a nő spontán elvetélt, ezért július elsején egészségügyi küretet végeztek rajta az intézmény szülészeti-nőgyógyászati osztályán. A beavatkozáskor azonban az orvos kilyukasztotta a méhfalat, amit akkor nem vett észre. Miután észlelték a belső sérülést, több életmentő műtétet is végrehajtottak a fiatalasszonyon, de már nem tudtak segíteni rajta. A történtek után a kórház főigazgatója részben felfüggesztette a munkavégzés alól a nő kezelőorvosát, Loboda Fábiánt.

Február eleje óta – jelentési kötelezettséggel – ismét műthet, és szülést is vezethet Loboda Fábián – mondta lapunknak Várkonyi Katalin. A szakértői vizsgálat megállapításairól és az intézményi döntés hátteréről egyelőre nem kívánt nyilatkozni az intézmény főigazgatója.

– Én még nem láttam ezt a szakértői anyagot – fogalmazott az elhunyt nő férje, aki bővebben nem beszélt az ügyről. A férfi lapunktól tudta meg, hogy újra munkába állhatott elhunyt kedvese kezelőorvosa, de nem volt különösebb hozzáfűznivalója. A rendőrség sem volt bőbeszédűbb: csupán annyit válaszoltak megkeresésünkre, hogy a nyomozás még folyamatban van, és nem áll rendelkezésükre valamennyi szakértői vélemény.

Loboda Fábián nem nyilatkozott az ügyről, de információink szerint az elmúlt hetekben néhány szülést már levezetett a szentesi kórházban. Igaz, arányaiban jóval kevesebbet, mint a júliusi tragédia előtt.

Olvasóink írták

 • 7. toxi-2 2009. március 06. 22:23
  „Kedves Kis Anita!

  Amennyi hálapénzt adtál neki, annyiért én nem 4 órát várnék, hanem 4 napot. Akkor beszélhetnénk az orvosok lelkiismeretes, emberséges munkájáról, ha nem várnák el, és kapnák meg azt a pénzt, amiért mások 1-2-3 honapot dolgoznak. És szemrebbenés nélkül elveszik (hatalmas tisztelet a kivételnek, ők rettentő kevesen vannak). Abba is gondoljatok bele, hogy némelyik orvos havi többmillió forintot kap zsebbe, akármilyen munkát végez. És ez a pénz adózatlan, mert nem vallják be. Keveset keresnek? A tanárok és a hivatalnokok is (és szinte mindenki más is). De ha ők elvennék a "hálapénzt", az már vesztegetésnek minősülne. Szerintem kevés gusztustalanabb dolog létezik, mint amit a hálapénzes orvosok művelnek. Főleg, hogy ha utána gond van a beteggel, soha nem vállalnak felelősséget. Pedig igen gyakran van gond.”
 • 6. csacsihal 2009. március 01. 19:37
  „Kedves mocskos!
  Odaadásból és lelkiismeretből van itthon egy rakással. De ettől nem vagyok jó orvos. Ha valaki nem végzi jól a munkáját, akkor el kell küldeni. Elhiszem, hogy te többször is szültél nála, remélem egészségesek a gyermekeid. De gondolj bele: annak a nőnek a családját kárpótolja a sok jótett? NEM!!!”
 • 5. mocskos 2009. március 01. 17:36
  „Kedves 4-es hozzaszolo!Nem csak a te velemenyed,hanem az enyem is!Ilyen lelkiismeretes es odaado figyelmes orvos a Loboda doktoron kivul csak Vasarhelyi foorvos ur volt.Minden orvos a szentesi nogyogyaszati osztalyon peldat vehetne roluk.Minden tiszteletem az oveke.”
 • 4. kis.anita82 2009. március 01. 11:56
  „Végre kiderült az igazság. Nem mondom,hogy nem hibázott,hisz ember,de ebben a dologban még sok mindenki benne volt. Na de nem is ezt akarom firtatni. 2 hete segítette világra a kisfiamat a doktorúr. Le a kalappal előtte,ahogy beszélt velem szülés alatt,és segített mind lelkiekben,mind fizikailag ha kellett a segítség,de azt is nagyon gyengéden.Csak is miattam jött be akkor a kórházba,mert aznap nem dolgozott,úgy szóltak neki. De nem az utolsó percekben "esett oda",(ahogy egyes doktorok) hanem délelőtt 9-től míg meg nem született a kisfiam (12.35) ott volt velem. Egy ilyen lelkiismeretes,emberséges orvost akartak meghurcolni ill.meg is tették,de hála istennek nem jött össze. Így sincs normális szülész már Szentesen a doktorúron kívül még egy. De ez csak az én véleményem.”
 • 3. Lutetia 2009. március 01. 09:08
  „Azért aki hibát követ el (pl "rossz vért ad"), az viselje is a tette következményeit. Én úgy látom, amióta a média "felkapja" ezeket az ügyeket, kevesebb lehetőség van a hibák eltussolására. Pedig mi mindent hall még az ember az egészségügyben dolgozóktól! Megérdemelnék ezek az ügyek is, hogy nyilvánosságot kapjanak, mert azokra is árnyékot vetnek, akik jól végzik a dolgukat.”
 • 2. babocska 2009. február 27. 13:01
  „Állandóan a média felfuj valami dolgot.Régen is tévedtek és akkor is haltak meg,de nem volt ennyire kiteregetve.Én is voltam hetekig a császár után 40 fokos lázban,mindent megpróbáltak,hogy lemenjen.Rossz vért adtak,úgy rázott a hideg,hogy álmom ban sem jöjjön elő.Pedig nem is kis beosztású doki csinálta,mert más lehetősége nem volt a szüléshez.Amin végig mentem,az ellenségemnek sem kivánom.Ma ez az eset minden médiában a főoldalon lenne.Vártam,hogy csak nem hagynak meghalni. A gyerekem már 1 hónapos volt mire végre hazaeresztettek.Na de utána sem volt egy leányálom.Ma is vannak jól,és rosszabbul teljesitők.De már rohannak a médiához,azok mint a puli a nyomukban,hogy mit is lehet irni róla.Minden szakmának van kiválója és az utolsó helyen lévője,mint a sportban.Hagyni kell dolgozni mindenkit.”
 • 1. mocskos 2009. február 26. 18:07
  „Nagyon orulok a hirnek oszinten drukkoltam a doktor urnak,hogy ne folytatodhasson ez az ellene iranyulo igazsagtalan tortura.Szemely szerint ismerem az adjunktus urat 3 gyermekem van es nem egyszer szultem mar nala.Es batran allitom,hogy jol valasztottam ki a kezelo orvosom.Szerintem az osztalyon mindenkinek meg van a maga keresztje csak pont ez ellen a doktor ellen kellett hajtovadaszatot inditani.Augusztusban szultem nala a harmadik gyerekem,es soha semmi penzert nem biznam masra sem az eletem sem az egeszsegem.Az akkori hozzaallasa is pelda erteku amit megtett ertem is es a gyermekemert is,es az utobbiert orokre halas maradok.Olyan lelkiismerettel meg orvost nem lattam dolgozni,ahogy akkor o dolgozott.Es mielott a penzre fognak a lelkiismeretes munkajat ki kell abranditanom mindenkit mert biztos nem az anyagiak miatt tette mert sajnos nem engedhettuk meg magunknak a nagyobb osszeget.Szerintem fogadott orvoshoz meltatlan osszeget tudtunk neki adni,de biztos vagyok benne,hogyha szazezreket adtunk volna neki akkor sem tudott volna jobban odaadobb es figyelmesebb lenni.Nagyon orulok,es sok erot es kitartast kivanok az adjunktus urnak.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bankokkal egyeztetett Szirbik Imre

Szentes - A helyi bankfiókok vezetőivel tárgyalt Szirbik Imre, Szentes polgármestere. A találkozón… Tovább olvasom