Délmagyar logó

2017. 03. 27. hétfő - Hajnalka 2°C | 12°C Még több cikk.

Ismét önálló a szentesi gimnázium

Szentes - Ismét önálló intézmény a szentesi Horváth Mihály gimnázium, elhárult az akadálya annak, hogy a város visszavegye – ha akarja. A megyei közgyűlés ülése után átvették megbízólevelüket a Fidesz–KDNP-listán bejutott képviselők.
Különválasztotta a megyei közgyűlés tegnap a szentesi Horváth Mihály gimnáziumot a korábban vele összevont Boros Sámuel szakközépiskolától, július elsejei hatállyal. A szakközépiskola gazdasági feladatait a szintén szentesi, Zsoldos Ferenc nevét viselő intézmény látja el. A pénzügyi bizottság javaslata szerint a különválás költségeit számolni fogja a megyei önkormányzat – bár Kovács Kálmán alelnök szerint ez nem számottevő összeg. Ezzel a döntéssel nyílik lehetőség arra, hogy Szentes önkormányzata tíz év után visszavehesse a gimnázium működtetésének jogát és felelősségét. A tegnapi ülésen feltűnő volt, hogy a négy szentesi baloldali képviselőből csak egy, Demeter Attila volt jelen, Szirbik Imre polgármester sem volt ott. Így Magyar Anna elnök nem tudta meg, mi Szentes aktuális álláspontja ez ügyben. A városi önkormányzat korábban mind a négy szentesi középiskolát vissza akarta venni, a törvény értelmében azonban a megyének csak a gimnáziumot kell visszaadnia, mert a szentesi diákok aránya itt haladja meg egyedül az 50 százalékot. A többiről korábban is kinyilvánította Kovács Kálmán, hogy nem adják. Szirbik Imre lapunk kérdésére azt mondta, egy külföldi delegációt fogadott, ezért nem jött el a közgyűlésre, de a határozatot megszavazta volna.

Azt is eldöntötte a közgyűlés, hogy bár Szentes önkormányzata későn szólt, hozzájárul ahhoz, hogy a megyei önkormányzat tulajdonában lévő szentesi tűzoltólaktanya felújítására pályázatot adjon be a város.

Letette az esküt Ujvári László balástyai polgármester, új megyei képviselő, aki Baláspiri Csaba lemondása után került be a közgyűlésbe, a polgári frakció tagjaként. Az ülés után vette át képviselői megbízólevelét a Fidesz Magyar Polgári Szövetség–Kereszténydemokrata Néppárt listáján mandátumot szerzett B. Nagy László, Kalmár Ferenc és Magyar Anna országgyűlési képviselő, valamint a Jobbik Magyarországért Mozgalom listáján bejutott Zagyva György Gyula megbízottja. Kalmár javaslatára hamarosan megalakul a fideszes képviselők Csongrád megyei munkacsoportja, Magyar Anna pedig mind a 12 képviselőt arra kérte: írják alá a megyeháza aulájában kifüggesztett térképet, jelezve, hogy együtt akarnak dolgozni Csongrád megyéért.

Olvasóink írták

 • 4. Feketevár 2010. május 21. 10:05
  „Ilyen gazdag lett városunk?Vagy netán a jelenlegi városvezetésnek már megvan az új káder igazgatójelöltje?És ha ősszel más színű lesz a város?KI volt aki megyei kézbe adta az intézményt?Stb.”
 • 3. studyfy 2010. május 13. 20:27
  „Bizony, Halmai Úr a 150 éves gimnáziumnak 150 millió forintot ígért.”
 • 2. lidi 2010. május 13. 10:37
  „arra azért kíváncsi lennék, mitől lett ez most ennyire sürgős és gyors, tekintve az elmúlt évek vacakolását
  (ha újságíró lennék, esetleg még annak is utána néznék-kérdeznék, hogy akkor most az ünnepi évre ígért megyei ajándékot (felújítási munkák) megkapta, megkapja-e a gimi, mert ha jól emlékszem, arról is van határozat)”
 • 1. pecásolvasó 2010. május 13. 08:34
  „Csak üdvözölni tudom ezt a tényt!!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ki látta a szentesi Bugyi Annát?

A Szentesi Rendőrkapitányság eltűnés miatt keresi a 19 esztendős Bugyi Anna szentesi lakost. Tovább olvasom