Délmagyar logó

2017. 05. 25. csütörtök - Orbán 13°C | 21°C Még több cikk.

Ismét telkeket árul Szentes

Ismét telkeket árul SzentesHa a Gilicze Antal utcában szeretne építkezni, most kaphat az alkalmon. Fotó: Králik Emese
Szentes - Három építési telket adott el tavaly a szentesi önkormányzat, most újra meghirdet néhány olyan portát, amelyet már korábban is, de nem kelt el. Erről a januári képviselő-testületi ülésen volt szó.
A Kurca-parti városban is azt remélik, hogy a családok otthonteremtési kedvezménye, illetve a barátságos árú telek meghozza a fiatalok építkezési kedvét. Nagyhegy városrészben, a Gilicze Antal utcában egymillió alatt adnának portát, a Vásárhelyi úti autószalon mögött több mint 3000 négyzetmétert 3,5 millióért.

Az úgynevezett vegyes tulajdonú ingatlanok esetében – ez azt jelenti, hogy a porta az önkormányzaté, a felépítmény a gazdáé – jóval barátibb árakat javasolnak. Mivel a szabad piacon ezek úgysem értékesíthetők, négyzetméterenként 400 forintban határozták meg  a Sopron sor, a Munkás, a Derzsi Kovács Jenő, a Hétvezér és a Juhász Gyula utcában lévő vegyes tulajdonú ingatlanok árát. Az ugyanilyen besorolású, de a Bihari, a Lavotta, a Magyari Imre és a Dankó Pista utcában lévő telkeket négyzetméterenként 120 forintra tartják.

Az ülésen azt javasolta az egyik képviselő, Hevesi-Tulipán Edit,  azt a támogatást, amelyet a lakásügyi bizottság szociális alapon lakásfelújításra szokott adni, telekvásárlásra is igénybe lehessen venni.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem lesz gáz a szentesi kórházban

Nem lesz gáz a szentesi kórházban
A szentesi kórház lesz az országban az első, ahol nem használnak gázt. Tovább olvasom