Délmagyar logó

2017. 10. 22. vasárnap - Előd 10°C | 20°C Még több cikk.

István az ország harmadik legjobb fűtésszerelője, Németországban már várják

István az ország harmadik legjobb fűtésszerelője, Németországban már várjákCsatos Istvánnak már nem kell apróhirdetéseket böngésznie. Németországban kapott állást a fiatal szerelő. Fotó: Kovács Árpád
Kisgyerekkora óta a tanult szakmájára készül Csatos István. A szentesi Zsoldos-középiskola diákja harmadik lett a Szakma Sztár Fesztiválon a központifűtés- és gázhálózat-szerelők között. Németországi állásajánlatot kapott.
– Nagyon sokat szerencsére nem kellett készülnöm a versenyre. A nevelőapám ebben a szakmában dolgozik, 8-10 éves korom óta gyűjtöttem mellette a tapasztalatokat – árulta el a szentesi Zsoldos-középiskola diákja, Csatos István. Központifűtés- és gázhálózatrendszer-szerelő kategóriában 3. helyezést ért el a fővárosban a Szakma Sztár Fesztiválon.

– Istvánban megvan a sikerhez szükséges kellő zsiványság – mesélte derűsen a felkészítő tanára, Kovács Árpád.

– Mondjuk úgy: nem a legeminensebb diákom, de szakmailag kitűnő. Bonyolult feladatot kellett megoldania, két napon át dolgozott. Gáztűzhelyet, gázkazánt, padlófűtést, szivattyút kellett beszerelni. Nagyon nagy siker a harmadik helyezés – mondta.

Kovács Árpádtól tudjuk: az ilyen kiváló fiatal szakemberek után kapkodnak a cégek. Nemcsak itthon: külföldön is. Istvánnak már nem kell vizsgáznia, 5-ös eredménnyel megkapja a bizonyítványát. Addig is Budapesten dolgozik, egyelőre – mivel még nincs meg a hivatalos papírja – nem a szakmájában. Nyáron Németországba megy, már nagyon várja egy vállalkozás. Az egész életét ott képzeli el, árulta el a fiatalember.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Néha a szomszéd síron landol az elszáradt koszorú

Néha a szomszéd síron landol az elszáradt koszorú
A szentesi Szeder temetőben a bejárat környéke rendben van, de a távolabb eső részen áldatlan állapotok uralkodnak - panaszolták olvasóink. Tovább olvasom