Délmagyar logó

2017. 07. 23. vasárnap - Lenke 21°C | 35°C Még több cikk.

Iszapzabáló baktériumokat telepítenek a Kurcába Szentesnél

Szentes - Iszapzabáló baktériumokat telepítenek a Kurcába Szentesnél. A különleges élőlény, amely emberre, állatra és növényre teljesen ártalmatlan, egyensúlyban tartja a vízi világot.
Civil szervezetek és a Kurca menti önkormányzatok összefogásaként tovább tisztul a csatorna vize. A szentesi önkormányzat kezdeményezésére ezen az őszön először iszapzabáló baktériumokkal árasztják el a vizet. Az emberre, állatokra és növényekre teljesen ártalmatlan élőlény szerepe kulcsfontosságú lehet a jövőben: megakadályozza a túlburjánzást, az iszap mennyiségének növekedését és élettani szempontból kifejezetten kedvező hatása van a halak természetes szaporodására. Baloghné Berezvai Csilla szentesi főkertész reméli, hogy a különleges baktérium alkalmazása Szentesen is beválik, külföldön már jól bizonyított: egyensúlyban tartja a vízi világot. A módszer egyszerű: az élő anyagot a víz felszínére permetezik ősszel, majd tavasszal. A három Kurca menti önkormányzat a csatorna hozzá tartozó hosszának arányában fedezi a költségeket. A projekt összesen 4,5 millió forintba kerül.

A Gerecz Elemér Horgászegyesület és a Kurca Egyesület kezdeményezésére vásároltak egy hínárvágó gépet. Keller Ferenc, az egyesület vezetője azt mondta: a gép a levágott növényzetet összeszedi és kirakja a partra. A gép megvásárlásához szükséges 5,5 millió forintot vállalkozói adományokból és a horgászok befizetéseiből adták össze, jelentős összeget biztosított az önkormányzat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kocsmarendelet készül Szentesen

Szentes - Korlátozná a vendéglátóhelyek nyitva tartását a szentesi önkormányzat: október 15-étől… Tovább olvasom