Délmagyar logó

2017. 04. 30. vasárnap - Katalin, Kitti 5°C | 16°C Még több cikk.

Itt a nyugdíj, hol a nyugdíj?

Szentes - A postás azt mondta a szentesi nyugdíjasnak, hogy a kormány nem küldte meg a pénzét. A néni ebbe beletörődött, a lánya nem. Jól tette: meglett. Pedig előtte kétszer is azt mondták neki: felvette a néni.
Mindent Szentesről

A delmagyar.hu hivatalos szentesi Facebook-oldala, nem csak szentesieknek!

– A postás régóta lebegtette az édesanyámnak, hogy lesz majd egy olyan időszak, amikor a kormány egy összegben levonja az eddigi nyugdíjemeléseket, úgyhogy tegyen félre pénzt. Mondtuk édesanyámnak, hogy ez lehetetlen, ilyen biztosan nem történik, ne vegye komolyan. Aztán november 26-án, a soros kézbesítés napján megjelent a postás, közölte édesanyámmal, hogy bekövetkezett, amiről korábban beszélt, a kormány nem küldött neki nyugdíjat – mesélte feldúltan a szentesi Mészáros Szilvia.

Olvasónk másnap betelefonált a szentesi postára, kérte, nézzenek utána, hol van a pénz. A vonal végén valaki azt felelte: a néni azt felvette, alá is írta. A család azt gondolta, vár egy kicsit, hátha csak valami félreértésről van szó, de november 28-án Szilvia végül személyesen ment be a postahivatalba. Kérte, mutassák meg neki az édesanyja aláírását. Elmondták, hogy ezt nem tudják megoldani, mert a bizonylatot elküldték a központba. Az ügyintéző a panaszos füle hallatára felhívta a postást, akivel a konfliktus történt. A férfi szóban megerősítette, hogy átadta a pénzt a nyugdíjas asszonynak. Ekkor felajánlották, hogy kerestetni kezdik a bizonylatot, de kiderült, hogy ez egy többhetes folyamat lesz.

– Természetesen egy pillanatra bennem és a postai dolgozókban is felmerült: talán elfelejtette az édesanyám, hogy hová tette a pénzét. Biztosan tudom, hogy semmi probléma nincs a szellemi képességeivel. Alig akartam hinni a fülemnek, amikor aznap délután felhívott édesanyám azzal, hogy volt kint a postása, és meghozta a pénzt – folytatta Szilvia. Azt mondja, a szelvényen aznapi, azaz 28-i dátum volt. Visszament a postára, ahol elnézést kértek tőle a kétnapos csúszásért. Olvasónk azonban úgy gondolta, nincs az rendben, hogy kétszer olyan információt kap: az édesanyja aláírta, és átvette a pénzét, ami csodák csodája, egyszer csak előkerül. – Nem haragszom senkire, de az, hogy ilyesmi előforduljon, nem engedhető meg. Az is eszembe jutott, vajon hány idős ember járhatott hasonlóan – összegezte.

Azért, hogy másokkal ez ne fordulhasson elő, a történetet olvasónk lánya közzé tette a Facebookon. Egyelőre nem tudjuk, hogyan zajlott pontosan az eset, és azt sem, vannak-e más sértettek. Kerestük a Magyar Posta Zrt.-t, hogy erősítsék meg vagy cáfolják az információkat. Szerettük volna megtudni, hogy valóban megtörténhet-e ilyesmi, illetve hogy a kézbesítőknek milyen rend szerint kell elszámolni a rájuk bízott összegekkel.

A cég sajtóosztályán azt mondták: a levelünket megkapták, de még a türelmünket kérik, mert egyeztetniük kell.

A megyei rendőrkapitányság sajtóosztálya az ügyről csak annyit tudott elmondani, hogy a Szentesi Rendőrkapitányság csalás vétségének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen nyomozást rendelt el.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nagy ˝Lütyő˝ Imre: csavargóból példakép

A Hungerit Zrt.-nél anyagmozgatóként dolgozó 22 éves fiatalember súlycsoportjában karnyújtásnyira van tőle az áhított magyar bajnoki cím. Ő a hét embere. Tovább olvasom