Délmagyar logó

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -4°C | 4°C Még több cikk.

Ivóvíz-program 1,8 milliárdért

Szentes - Több mint 1,8 milliárd forintból javulhat meg az ivóvíz minősége Derekegyházon és Szentesen, hangzott el azon a szerdai projektnyitó rendezvényen, ahol a program részleteit ismertették.
Mindent Szentesről

A delmagyar.hu hivatalos szentesi Facebook-oldala, nem csak szentesieknek!

Az ivóvíz alkotóelemeire vonatkozó határértékek az uniós csatlakozáskor kerültek a figyelem középpontjába, az arzénnal kapcsolatos türelmi idő tavaly járt le, emlékeztetett Szirbik Imre, Szentes polgármestere. A minőségjavítás terén a települések mérlegelték a lehetőségeiket, a város az összefogásban látta a megoldást.
A Szentes és Térsége Ivóvízminőség-javító Önkormányzati Társulás eleinte több tagból állt, mára ketten maradtak, fejtette ki a derekegyházi polgármester, Szabó István. Elmondta, hogy számukra a Szentesvíz Kft. tapasztalata jelenti a garanciát. A cég ügyvezetője, Kocsis László úgy fogalmazott: az ivóvíz eddig is egészséges volt, csak a szabványok változtak.

A projekt 85 százalékát uniós támogatásból, a többit a BM önerőalapjából fedezi a társulás. A közbeszerzési kiírás határideje szeptember vége, az érintettek bíznak abban, hogy ősszel átveszi a munkaterületet a kivitelező, és egy év múlva minden elkészül. Szentesen, a községben és Tompaháton is egy-egy helyi tisztítómű épül, a város külső településrészeihez 10-12 kilométeres távvezetéken juttatják ki az ivóvizet.

Olvasóink írták

  • 1. HAJDÚKFOKOSA 2013. szeptember 06. 20:49
    „az egész csongrád megyébe car a viz és a tisztiorvosi szolgálat semmit nem tesz, vajon nem e az ivoviztol van annyi beteg ember? Tul sok a rákos megbetegedés néhány településen és semmit nem tesznek”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szentesi gyógyfürdő: újra bemehetnek a gyerekek

Ismét a gyógyfürdőben tanulhatnak meg úszni a szentesi ovisok, adták hírül szerdán sajtótájékoztatón. Tovább olvasom