Délmagyar logó

2017. 05. 27. szombat - Hella 14°C | 24°C Még több cikk.

Ivóvízminőség-javító program indult Fábiánsebestyénen

Uniós támogatással ivóvízminőség-javító program indult Fábiánsebestyénen, a csaknem 129 millió forintos beruházásnak köszönhetően néhány hónap múlva egészségesebb, a határértékeknek megfelelő vizet fogyaszthatnak a Csongrád megyei községben élők - tájékoztatott Óvári Gabriella projektmenedzser.
A kétezer lakosú településen az ivóvíz - magas bór-, arzén- és ammóniumtartalma miatt - nem felel meg a hatályos vízminőségi határértékeknek. Az egészséges ivóvízellátás érdekében egy új kutat fúrnak, az ebből nyert víz bórszintje várhatóan már megfelelő lesz. Az ammóniumot biológiai módszerekkel, az arzént pedig adszorpciós technológiával kívánják eltávolítani.

A fejlesztés költségeinek 90 százalékát az unió és a magyar állam fedezi. A beruházáshoz hálózatrekonstrukciós munkák is kapcsolódnak a falu több utcájában - közölte Óvári Gabriella. Az önkormányzat augusztus elején kötött szerződést a kivitelezésre kiírt közbeszerzésen nyertes céggel, a budapesti székhelyű Hajdú és Társai Építőipari és Szolgáltató Kft.-vel. A tervek szerint a tisztítóberendezések a jövő év elején már működni fognak, a teljes beruházás 2014 nyár végére fejeződik be.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ellopta a családi pótlékot

Előállították a szentesi nyomozók F. Csabát, aki a gyanú szerint bement unokatestvére lakásába a… Tovább olvasom