Délmagyar logó

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -8°C | -1°C Még több cikk.

Jackóként vagy Tina Turnerként lépett színpadra Anita

Szentes - Elfoglalt előadóművésszé nőtte ki magát a szentesi Ágoston Anita, aki rendszeresen járja műsoraival az országot és határon túlra is meghívást kapott, ősszel számos fellépésre visszavárják Erdélybe.
Korábban Bulgáriában Béres Alexandra animátoraként dolgozott, de nagy sikerrel szerepelt Krétán is. Naptárja már jó előre tele van a 26 éves Ágoston Anitának, aki maga szervezi a fellépéseit. Hétvégi beszélgetésünk előtti percekben érkezett meg Szigethalomról, ahol az országos ikertalálkozón hívta táncba a gyerekeket. Büszkén mutatja: szárokkal, Janicsák Vecával, Wolf Katival szerepelt a neve a plakáton.

Hogy idáig jutott, abban szerepet játszottak külföldi előadói tapasztalatai is. 2008-ban Bulgáriában, Várnán egy hotelban az egyik legelismertebb hazai fitnesz-üzletasszony, Béres Alexandra súlykontroll-programjának népszerűsítésében vehetett részt. Anita azt meséli, több száz jelentkezőből választott ki 16 lányt Alexandra, a több napos felvételin el lehetett dönteni, a tánctudását mutatja-e be a jelentkező, vagy egy interaktív játékot. Anitától, bár alapvetően táncolt, tulajdonképpen mindkettőt láthatta Alexandra, ugyanis a szentesi lány produkciójába bevonta a többieket is.

Ágoston Anita, aki rendszeresen járja műsoraival az országot és határon túlra is meghívást kapott.
Ágoston Anita rendszeresen járja műsoraival az országot és határon túlra is meghívást kapott.

A sikeres felvételi után a várnai Aranyparton az ottani animátorokkal együttműködve énekelt, színpadi jelenteket adott elő, tanított be gyerkeknek is, illetve fitneszórákat tartott a magyarok által is igen kedvelt üdülőhelyen.

Nagy vágya a lemez

Ágoston Anita lemeze egyelőre késik, aminek oka, mint mondta, az, hogy nem egy emberen múlik, ezért haladnak a dolgok előre nehezebben. Azonban nemcsak ő szeretné már nagyon, várják is tőle, a fellépései után mindig szeretnének vásárolni. Az első lemezén, hűen magához, megzenésített gyerekverseket énekelne.

 
Angolul és németül lépett fel Anita, s magas szintű nyelvtudását a nyár hátralévő részében is kamatoztatni tudta egy másik festői turistacélpontban. Ugyanis a várnai szezon végén nem akart még hazajönni, inkább interneten keresett újabb, hasonló munkát. Talált is Kréta szigetén, ahová magyar kolléganőjét is hívta. Ott szintén volt lehetősége gyerekek társaságában tevékenykedni, egyébként pedig nagy kihívás volt a világ több pontjáról érkezett turistáknak megmutatnia, mit tud, ekkor már spanyol nyelven is.

A munka változatos és nehéz volt: Tina Turnerként, vagy éppen Michael Jacksonként lépett Anita a közönség elé, akiket ott kellett tartani a szállodában, hogy ne kívánkozzanak máshová, s rengeteget dolgozta, szinte 20 órát a 24-ből. - Mégis, egy fizetett nyaralásnak fogtam fel – emlékszik vissza az énekes. - Akkor indult az életem, egy megmérettetésnek fogtam fel, frissen végzett szinkronszínészként. Nem volt idegen számomra külföldi környezetben dolgozni, mert előtte voltam már bébiszitter Németországban. Kellemtelen tapasztalatom csak a sok nemzetiségű külföldi kollégákkal akadt. Ott nem volt fontos, hogy idehaza Tomasevics Zorka szinkronstúdiójában végeztem, s Pamela magyarhangja, Simorjai Emese is tanított.

Egyébként nehezen engedték el Anitát ezekről a helyekről, s úgy gondolja, akár most is visszamehetne. Azonban akkor is volt értelme váltani, s amit azóta elért, azt sem dobná már félre a külföldi munka miatt.

Ágoston Anita-Vigyél el

Már a kiutazását megelőzően ugyanis sikerrel bejutott egy utazó színház társulatába, s félt, ha kint marad, ez a lehetőség elúszik. Mint meséli, ide sem volt könnyű bekerülni, ötven jelentkezőből legutoljára őt nézték meg. Elárulta, a mai napig az utazó színházban szerzett gyakorlatból építkezik. A társulat vezetőjét, Száraz Nagy Tamást a példaképének tartja. - Biztos vagyok benne, hogy ő is büszke rám, neki köszönhetem, hogy az lettem, aki vagyok, de a sikereimet én magam harcoltam ki – jelenti ki az énekesnő.

2010 szeptembere óta a saját maga főnőke az öntudatos hölgy, s idősotthonokban, művelődési központokban, óvodákban, iskolákban lép fel, szerte az országban, mindenhol művésznőnek szólítják. Annyira sok a munkája, hogy már azon gondolkozik, bővíti vállalkozását, fel kell vennie embereket. Ő állítja össze a műsorát, saját maga vezet, cipeli a hangfalakat, de hosszabb utakra mindig elkíséri valaki a családból.
Nemrégiben az erdélyi Biharkeresztesen nőnapi műsort adott, ahol kiderült számára, hogy lenne igény határon túl is az előadásaira. El is kezdte szervezést, s azt mondja, az sem kevés, amit szeretetből idehaza kap, de Erdélyben ennek tízszeresét éli át. - Székelyudvarhelyen egy óvodavezetőtől kaptam a legnagyobb elismerést, amikor látva, ahogy a gyerekkel bánok, azt mondta, ők tanulhatnának tőlem.

Anita minden helyzetben feltalálja magát, ha az éneklésről van szó.
Anita minden helyzetben feltalálja magát, ha az éneklésről van szó.

Visszavárják az ott élő magyarok, szeptemberben és októberben kiköltözik Erdélybe, hogy eleget tegyen a felkéréseknek.

Az erdélyi fellépés-sorozat is azt mondatja Anitával, nagy szükség van arra, amit csinál, még a gazdasági válság idején is. - A gyerekeket fejleszti, a betegeket gyógyítja, az időseknek visszaadjaa fiatalságát – fogalmaz Anita. Azonban azzal is tisztában van, egyre nehezebben tudják kigazdálkodni a szervezők az előadások díját. Ebben szeretne segíteni Anita, olyan vállakozást, egyesületet hozna létre, amivel pályázhatna az időseknek, a betegeknek, a pszichiátriai kezelteknek és a gyerekeknek ne kelljen nélkülözni a műsorokat, amiket mindig nagyon várnak.
Addig is, a környékbeli rendezvényeken is láthatjuk-hallhatjuk őt, ezen a hétvégén, 28-án a lapistói lepényfesztiválon énekel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ívhidat emelnének a Kurcán

2015-nél hamarabb biztosan nem újulhat meg a Kiss Zsigmond utca és a Sima Ferenc utcai csomópont – a tervezett fejlesztés költsége bőven meghaladja az egymilliárd forintot. Tovább olvasom