Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 15°C | 25°C Még több cikk.

Járási hivatal Szentesen: 28 főt vesznek át

Szentes - A törvény ellen nem lehet tenni, utaltak erre hétfőn többször is a rendkívüli testületi ülésen. A járási hivatalról szavaztak a képviselők.
– A kompromisszumra törekedtünk, de úgy is fogalmazhatnék: a minimumból próbáltuk a maximumot kihozni. Túl sok mozgásterünk valóban nincs – reagált Szirbik Imre (MSZP) polgármester a hétfői rendkívüli testületi ülésen részben a tárgyalt témára, részben képviselői hozzászólásokra. A grémiumot azért hívták össze: hagyja jóvá a járási hivatal kialakításáról szóló, a kormányhivatallal kötendő megállapodást. Szabó Zoltán (Jobbik) és Horváth István (Pálmások Szövetsége) hasonlóan vélekedett: a tárgyalás hiábavaló, valódi döntési joga nincs a városnak.

A fideszes Halmai István és Molnárné Tóth Györgyi visszautasította az elhangzottakat, véleményük szerint a most alakuló járási rendszer ugyanúgy a szentesiek és a tágabb közösség érdekeit szolgálja majd, mint korábban a város hivatalai.

– A járások kialakítására vonatkozó törvényt elhibázottnak tartom, de az együttműködésre törekszünk. Bár a város és a kormány más-más színű, van, ami mégis azonos: a piros, a fehér és a zöld – mondta zárszóként a polgármester. A testület végül egy tartózkodás és egy ellenszavazat mellett rábólintott az aláírandó szerződésre. Ennek értelmében januártól a városháza épületének közel 500 négyzetméternyi területét kapja ingyenes használatba a járási hivatal. Oda kerül a feladatok elvégzéséhez szükséges 28 fő, illetve számos ingóság is.

A kormányrendelet szerint az új szerv foglalkozik jövő évtől az okmányirodai, a gyám- és a gyermekvédelmi, továbbá egyes szociális, környezetvédelmi, igazgatási ügyekkel.

Olvasóink írták

  • 1. picipest 2012. november 06. 03:56
    „reméljük Halmai úr munkát is ad azoknak, akiket elküldenek a városházáról az átszervezés miatt...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Három évre ítéltek egy szentesi nőgyógyászt

Az orvos halált okozó, foglalkozás körében elkövetett szándékos veszélyeztetés miatt állt a bíróság elé. Az ítélet nem jogerős. Tovább olvasom