Délmagyar logó

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Játszva tanulják a környezetvédelmet

Szentes - A szentesi művelődési házba érkezett az Iparfejlesztési Közalapítvány Hulladékkör 2 című projektje.
Az interaktív játszóházban a fiatalok és a gyerekek megismerhetik a fenntartható fejlődés jelentőségét, bővíthetik hulladékgazdálkodási ismereteiket. Az országos kezdeményezéssel a Dél-Alföldön csak itt lehet találkozni.

A szentesi iskolákon kívül szegedi, hódmezővásárhelyi intézmények is jelezték részvételüket. Ottjártunkkor éppen a zákányszéki iskolások vetették bele magukat az izgalmas feladatokba. A kísérőtanárok elmondták: a pedagógiai programjukba is beleillik a környezetvédő gondolkodás.

A zákányszéki iskolások szívesen vettek részt a játékokban. A szerző felvétele
A zákányszéki iskolások szívesen vettek részt a játékokban.
A szerző felvétele

A projekt célcsoportja a 6–20 éves korosztály. A diákokat az életkorukhoz való feladatok segítségével, játékosan oktatják az újrahasznosítás jelentőségére, magyarázta Németh Sarolta kommunikációs vezető.

Hétfőn regionális döntőt rendeztek azon osztályok között, amelyek előzetesen több hét alatt egy projektfeladatot dolgoztak ki. A 6–10 évesek között első lett a szentesi Koszta-iskola 4. b osztálya. A 11–14 évesek közül a fábiánsebestyéni 7. b került ki győztesen. A középiskolások versenyében a csongrádi Batsányi-gimnázium 9.-esei nyertek. Mindhárom csapat jó eséllyel indul az egyenként 300 ezer forint értékű osztálykirándulásért folyó versengésben, amelynek sorsa tavasszal dől el. A játszóház péntekig várja a diákokat.

Olvasóink írták

  • 1. anuvuk 2012. január 13. 16:49
    „"Játszva tanulják a környezetvédelmet"
    Lehet fokozni a barkácsolást, egy más dimenzióban!
    Google nagylajos46 Facebook " Madárvédelem - Természetvédelem"”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sinkáék az első hatba vágynak a Bamako ralin

Szombaton startol az embert próbáló Budapest–Bamako rali, amelynek egyik résztvevője a szentesi Sinka Zsolt lesz. Tovább olvasom