Délmagyar logó

2017. 07. 27. csütörtök - Olga, Liliána 16°C | 26°C Még több cikk.

Jó hír: bevárja a szegedieket a vásárhelyi csatlakozás

Szentes - Megoldódott azon Szentesen dolgozó szegedi lakosok utazási nehézsége, akik az egyik délutáni csatlakozást rendszeresen lekésték Vásárhelyen. A delmagyar.hu közbenjárásával számos szegedi napi problémája szűnt meg így.
Több olvasónk jelezte felénk, hogy azok a szegedi lakosok, akik munkahelyük miatt naponta ingáznak Szeged és Szentes között, délutánonként a Budapestről induló, Szentesen is megálló távolsági busszal rendszerint lekésik a vásárhelyi buszpályaudvarról induló csatlakozást Szeged felé, így kénytelenek megvárni a 20 perccel később induló járatot.

Keddtől bevárja a szegedieket a vásárhelyi csatlakozás.
Keddtől bevárja a szegedieket a vásárhelyi csatlakozás.

Mindent Szentesről

A delmagyar.hu hivatalos szentesi Facebook-oldala, nem csak szentesieknek!

 
A delmagyar.hu utánajárt: a Szentesről 16.10-kor induló járat- távolsági busz lévén - gyakran nem éri be a Hódmezővásárhelyről 16.45-kor induló szegedi gyorsjáratot, ezért az utasok kénytelenek várakozni a következő buszra. A 20 perc várakozási idő nem tűnhet soknak azok számára, akik nem teszik meg a két város közötti távot naponta kétszer - nem úgy az ingázóknak. Sokan azért indultak haza Szentesről 20 perccel később, 16.35-kor, mert tudták, úgysem jutnak Szegedre korábban.

A szegedi járat már kedd délután bevárta a szentesit, így a két járatot számítva, naponta legalább harminc ember dolga lett könnyebb. Káity Károly, a Tisza Volán Forgalomfejlesztési és Koordinációs Igazgatóságának vezetője a delmagyar.hu-nak még kedden délelőtt megígérte, napokon belül orvosolják a problémát, a szegedi busz bevárja a szentesi járatot, így az érintett utasok negyed 6-ra már a Mars téren lehetnek. Ígéretéhez híven aznap délután már bevárta az átszálló utasokat a szegedi sofőr - tudtuk meg szerda reggel több olvasónk visszajelzéséből.

Mint 10 éve minden tavasszal, a Tisza Volán Közlekedési és Szolgáltató Zrt. most is megkezdte a 2013. év második félévére vonatkozó menetrendi igények gyűjtését, illetve a 2013-2014. éves ciklusra érvényes országos és regionális autóbusz menetrend tervezését. A társaság a megye 60 önkormányzatának elküldte utazási igényfelmérő adatlapját, melynek kitöltésével a lakosok- egyben utasok- igényeihez igazodva módosítja menetrendjét.

Káity Károly elmondta, az adatlap 2-3. oldalán jelölhetik az utasok, milyen módosításokat igénylenek a lakóhelyüket érintő menetrendben. Hozzátette, többféle csatornán is módjukban áll fogadni a lakosság kéréseit: telefonon, írásban, szóban is várják az észrevételeket, és lehetőségeikhez képest alkalmazkodnak az utazóközönséghez.

Olvasóink írták

  • 2. daffy 2013. április 19. 21:45
    „T. Volán!Csongrádra 14:05 és 14:50 közé kellene 14.40-re is egy járat,mert már ekkor jön a csődület a 14:50-es járatra.Aztán a 15:00-kor 2 és 3 posztról indul 1-1 busz és 15:05-kor még 1 a 2-ről,aztán 15:15 körül megint,hát normális.pont csúcsidőben van 45 perc pihi,amikor van úgy,hogy 4-5 busz áll benn a parkolóban.Aztán 14:50-től egymás hegyén hátán buszok jönnek-mennek néha egymást akadályoztatva veszélyeztetve.Tisztelt Szentesi iroda vezér Úr! Jó lenne ezen változtatni,mert,már akkor bolond volt a helyzet,amikor szakközepes voltam és az már több,mint 15 éve.Azóta annyi a változás,hogy 18:15 körül indul járat.Akkor tájt elment 17:45-kor az utolsó és 19:05-kor indult a következő.Írtó jó volt 18:10-kor hulla fáradtan kijönni a 603-ból és majd 1 órát várni.De azóta legalább ez javúlt.”
  • 1. segedi 2013. április 19. 08:32
    „Ugyanez a probléma Földeák-Makó Szeged útvonalon. Földeákról indul: 9.32. Makóra ér: 10.02. Szegedre elmegy: 10.00-kor! Ha szerencséd van, eléred. Általában nem. A menetrend összeállítóját egyszer, (illetve rendszeresen!) felültetném a földeáki buszra, próbálja ki, milyen érzés, amikor Makóra beérvén, éppen csak a kikanyarodó szegedi busz hátsó lámpáját látja meg! TISZTELT URAK A TISZA VOLÁNNÁL! 2 PERC, AMI A GYAKORLATBAN ANNYI SEM! iLYEN NAGY POROBLÉMA AZ ÖSSZEHANGOLÁS!? Hogy jót is írjak: köszönet a Földeák-Szeged járat üzembehelyezéséért. (Sajnos az előző problémát ennek a korai indulása nem oldja meg...) Hab lenne a tortán, de annál is több, ha a közvetlen járat hétvégén is közlekedne, főleg amióta boldog-boldogtalant Szegedre küldenek Makó térségéből a klinikákra, ha valami baja van. Sajnos nem mindenkinek van kocsija. És úgy gondolom a koleszosok is örülnének!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új növényeket ültetnek a szentesi bírósághoz

A városközpont-rehabilitációs projekt keretében a környező zöldfelületet is rendbe hozzák. Tovább olvasom