Délmagyar logó

2017. 01. 22. vasárnap - Vince, Artúr -9°C | 0°C Még több cikk.

Jó kezekben: földön-vízen-levegőben a legjobb

Szentes - Lapunk Jó kezekben címmel kampányt indított: keressük a megye legjobb egészségügyi dolgozóit. A szentesi mentőápolót, Pataki Zoltánt jó érzéssel töltötte el, hogy volt kollégája őt jelölte.
– Hatodik osztályos voltam, amikor az iskolában egészségügyi szakkör indult, azóta semmi nem tántoríthatott el ettől a pályától – emlékszik Pataki Zoltán szentesi mentőápoló. – A versenyekre akkoriban Szentjobbi Aladár mentőtiszt készített fel minket, akit a példaképemnek tekintek, akivel később együtt dolgoztam, és aki most erre az elismerésre jelölt engem.

Zoltán műszaki szakközépiskolában érettségizett, több kitérő után került az áhított munkakörbe. Megszerezte az egészségügyi végzettséget, és először a baleseti sebészeten helyezkedett el.

– Ott adott volt a lehetőség, hogy a sebellátást, a kötözést tökéletesen elsajátítsam. Amikor a mentőállomáson üresedés volt, nem haboztam: kevesebb fizetésért ugyan, de oda mentem dolgozni – folytatta. – Úgy éreztem, ez az a munkakör, ahol segíthetek, életet menthetek. Szeretem a munkámat, mert változatos: nálunk nincs két egyforma nap.

Ha szabadságra megyek, alig várom, hogy megint dolgozhassak – mondja Pataki Zoltán. A szerző felvétele
Ha szabadságra megyek, alig várom, hogy megint dolgozhassak – mondja Pataki Zoltán.
A szerző felvétele

Az eltelt több mint két és fél évtized alatt számtalan emlékezetes élményben volt része. Egy esetben az összehangolt munkának köszönhetően egy autóbalesetet szenvedett, gerincsérült nőt olyan sikeresen mentettek ki a kocsiból, hogy később teljesen felgyógyult. Azt is jóleső érzéssel említette, amikor egy idős szívbeteget élesztettek újra, aki később felkereste őket a mentőállomáson, hogy köszönetet mondjon.

– Ha szabadságra megyek, 2-3 napig vagyok nyugton, utána hiányzik a munka. Két hét után alig várom, hogy visszamenjek dolgozni – mosolyog.
Földön-vízen-levegőben a legjobb ápoló – jellemezte a jelölője, Szentjobbi Aladár nyugdíjas mentőtiszt Zoltánt, aki Mártélyon és Mindszenten vízimentő volt, de karitatív alapon Szolnokon és Szegeden helikopteren is dolgozott. A szabadidejében is az egészségügyért dolgozik: iskolásoknak és egy cserkészcsapatnak elsősegélynyújtást oktat, a mentőállomás alapítványáért is sokat tesz. „Zoltán a jók között a legjobb" – tette hozzá a volt kolléga.

Jutalmazott jelölések

Továbbra is várjuk olvasóink jelöléseit hat kategóriában: orvos – kórházi, illetve nem kórházban dolgozó; ápoló – kórházi, illetve nem kórházban dolgozó; az egészségügyben egyéb munkát végző; munkahelyi közösség. Olvasóink jelölése alapján szakmai testület választja ki azokat az egészségügyben dolgozó személyeket és csoportokat, akiket egy-egy héten bemutatunk. Közülük hathetente a testület véleménye alapján választjuk ki és jutalmazzuk a legszebb történet főszereplőjét, illetve a legérdekesebb sztori jelölőjét.

Olvasóink írták

 • 5. -- 2011. május 08. 17:58
  „Gratuálok.”
 • 4. csillogás 2011. május 06. 19:52
  „tökéletesen egyetértek!”
 • 3. szbarat 2011. május 06. 10:36
  „Jó a cikk is, grat.”
 • 2. nagyi17 2011. május 04. 21:40
  „Zoli gratulálok, igazán megérdemled az elismerést!”
 • 1. safranek 2011. május 04. 19:35
  „Gratulálok Neki, szép munka.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szentesi téma a szóbeli érettségin

Idén először városi téma is szerepel a Horváth Mihály Gimnázium irodalom érettségijének szóbeli tételei között. Tovább olvasom