Délmagyar logó

2017. 10. 21. szombat - Orsolya 10°C | 20°C Még több cikk.

Jó szezont zár az üdülőközpont

Szentes - Ötödével nőtt a ligeti strand látogatottsága a nyári hónapokban, és még nagyobb arányban emelkedett a kemping és az üdülőházak forgalma, de a tervezett nyereségről le kell mondania az üdülőközpontnak, mert ahhoz, hogy az előírásoknak meg tudjanak felelni, számos fejlesztést el kellett végezni.
A legtöbb vendéget – napi 3300-at – a Turbó Kupa idején fogadták, és az éjszakai fürdőzésre is rákaptak a szentesiek. Az elmúlt évek legjobb nyári szezonját zárta a ligeti strandot és teniszpályákat működtető Szentesi Üdülőközpont Nonprofit Kft. A tavalyi időszakhoz képest júliusban és augusztusban közel 20 százalékkal nőtt az uszoda látogatottsága – tudtuk meg Szűcs Szabolcstól.

Jó szezont zár az üdülőközpont.
Jó szezont zár az üdülőközpont.

Az ügyvezető elmondta, a legtöbb belépést, összesen napi 3300-at az augusztus eleji utánpótlás vízilabda torna, a Turbó Kupa idején regisztrálták, de a rendezvények nélküli hétvégi napokon többször előfordult, hogy közel 2300-an látogattak le a medencékhez. A különböző programok közül a legnagyobb sikert az éjszakai fürdőzések aratták: alkalmanként 200-250-en váltottak jegyet a csillagfényes pancsolásra, a csúcsot pedig az jelentette, mikor a Körös-toroki napok idején 330 jegyvásárló csatlakozott a bérletesekhez és a sportolókhoz.

Lesz-e fedett uszoda?

Az 50 méteres medence felújítását szolgáló, határon átnyúló pályázat megvalósítását támogatta az elbíráló szervezet, de mivel a felhasználható pénzügyi keretet már lekötötték, várólistára került a projekt, ami csak akkor valósulhat meg, ha más nyertes visszalép. A fedett uszoda ügyében szeptember derekán várható végleges döntés a kormányzat részéről. Október elsejére módosult annak a regionális pályázatnak a beadási határideje, amelynek pozitív elbírálása esetén egymilliárd forintból wellness és élményrészleggel bővülne ki a majdani fedett uszoda. Ennél a fejlesztésnél a teljes költség 50 százaléka nyerhető el. 

 
Június végéig 20, azt követően pedig ennél is nagyobb arányban nőtt az üdülőházak és a kemping forgalma az elmúlt év hasonló időszakához képest. Előfordult, hogy 124 férőhellyel rendelkező kő- és faházak hetekig telt házzal működtek, és az őszi kilátások is reményt keltőek a foglalások alapján. Az ügyvezető szerint, ha a lendület kitart az év végéig – és erre jó esély van –, akkor a tavalyi 29-cel szemben idén 40 százalékos kihasználtság érhető el a város legnagyobb kereskedelmi szálláshelyén.

Jóllehet, mindennek köszönhetően nőttek a bevételeink, de kiadásaink is, amiket olyan egyszeri tételek is terheltek, amelyekre hatósági előírások miatt volt szükség – tette hozzá Szűcs Szabolcs. A részletekről elárulta: önerőből fugázták ki a medencéket, tatarozták az öltözőépületet. Közel egymillió forintba került a termálmedencékbe engedett meleg víz ásványvízzé minősítése, amely szintén jogszabályi kötelezettség volt. Hiába nyertek pályázaton félmillió forintot a régi vécés épület korszerűsítésére, a saját erőt már nem tudták mellé tenni, ezért csak kívülről festették le. Ugyancsak vitte a hasznot az az elveszített munkaügyi per, ami a korábbi ügyvezető döntése miatt indított egy elbocsátott dolgozó, akinek mintegy 1,9 millió forintot köteles fizetni a társaság. A pénteken a képviselő-testület elé kerülő üzleti terv módosításából kiderül: a kft. felügyelő bizottságának tagjai korábban nem részesültek díjazásban, májusban azonban úgy határoztak a képviselők, jár pénz nekik, ami közel 900 ezer forint kiadást jelent idén az üdülőközpontnak. A kempingvendégek visszaszoktatása érdekében idén a reggeliztetést is felvállalta az üdülőközpont – ez szintén milliós nagyságrendű kiadást jelentett. Mindezek tükrében érthető, hogy minimális pozitív eredménnyel is elégedett lenne a ligeti létesítmény vezetése.

A jövedelmezőséget tekintve kilóg a sorból a teniszpálya üzemeltetése, ami Szűcs Szabolcs szerint évente több milliós veszteséget okoz a társaság számára. Volt kísérlet arra, hogy átadják a tenisz klubnak, de ez tavaly meghiúsult. – Nem tartozik a profilunkhoz, de mindent megteszünk, hogy az elvárásoknak megfelelően működtessük – tette hozzá az ügyvezető. A közeljövővel kapcsolatban megjegyezte: szeptember 14-15-én ismét megrendezik a törpeharcsafogó versenyt, ahol ezúttal nem lesz nevezési díj, viszont neves fellépők, a Seres fivérek szórakoztatják majd a resztvevőket.

Olvasóink írták

 • 4. randika 2012. szeptember 10. 14:07
  „kedves nie!
  és azt tudod-e miért nem tiszták az öltözők??? mert az igénytelen vendég befizeti a belépőt,és utána azt hiszi mindent megtehet!!!! 10-ből 9 vendég nem ismeri a kukát!!!! meg a lábtörlő is tabu,sokan inkább átugorják aztán csattognak föl sáros lábbal.10vendég után már a lépcsőn se lehet fölmenni a mocsoktól,a ruhatáros pedig a vendéggel van elfoglalva,akik 5 percenként kérnek ki valamit a szekrényükből,amit ugyebár az öltözősnek kell nyitogatni meg zárni is.A hőn megbecsült vizilabdás meg úszós gyermek korosztályt már megsem említem,akik szétrúgják a frissen festett falakat,rajzolnak alkoholos filccel a csempére tükörre.stb.stb. Könnyű rámondani az ítéletet valamire,ha nem ismered mi miért van!”
 • 3. R-69 2012. szeptember 10. 09:32
  „Kedves szbarat´

  Mindenben igazad van.Nem hogy előre fejlődött volna a stand és kemping hanem inkább visszafelé.
  Néhány éve a kempingben ugy kellett helyet keresgélni az idén már szinte bárhova lepakolhatott az ember.”
 • 2. nie 2012. szeptember 05. 06:31
  „Llehet, hogy jó a strand, de drága! Az öltözők tisztasága, kifogásolható-szerintem. Igazán strandolni nem lehet, úszni pedig egyszerű embernek lehetetlen, mert vannak fontosabb célok is az állítólagos sport városban. A camping biztosan jó, de az nem a városi emberekért van, kifele kell megfelelni és itt úgy érzem az a fontos.”
 • 1. szbarat 2012. szeptember 04. 15:59
  „A szolgáltatás színvonala is nőtt? Mert én nem vettem észre, mikor lenn voltam a családommal a strandon, a belépőjegy áráért az alábbit tapasztaltam :Gyerek medence víz hőmérséklete hideg, nem tudsz leülni, mert nincs nagyon műanyag szék a zöld területen - több kellene, a csúzdát, vasárnap nem délben, hanem már hamarabb el kellene indítani, a kis elefántos medencébe felszerelt 3 db gyerek csúzda balesetveszélyes, mert 3 csúszásból, minimum egyszer beveri a fejét a gyerek, gyakorlatilag úszni se tud az ember, ha lemegy a strandra, vízfelület hiánya miatt, és ezért teljes belépőjegyet kell fizetni az embernek.
  Kedves Ügyveztő Úr, ahogy régebben a Szentesi Életben lenyilatkozta, hogy az ország 10 legjobb strandja között van a szentesi. Hát, én nem tudom, de ez egy elég merész kijelentés volt ön részéről, én úgy gondolom, hogy nagyon, de nagyon messze vagyunk még attól, fényévekre vagyunk lemaradva a többi strand szolgáltatásaitól, csak a környéken fel tudok sorolni min.3-4 várost, ahol több szolgáltatást kap az ember (Mórahalom, Makó, Szeged, Cserkeszőlő), de ha ilyen marad a szolgáltatás színvonala, akkor nemhogy az "ország" tíz legjobb strandjában nem leszünk benne, de a megyeiben sem.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Így vették el a repülési szüzességem

Célraszálló versenyt rendezett a hétvégén a Szentesi Repülőklub a helyi reptéren, a legendás Gullay Mihály emlékének adózva. Tovább olvasom