Délmagyar logó

2017. 06. 27. kedd - László 19°C | 33°C Még több cikk.

Jobb agyféltekés rajztanulással kreatívabbak leszünk

Szentes - Rajzolni mindenki tud, csak a megfelelő módon kell előcsalogatni a bennünk szunnyadó tudást. Erre jó a jobb agyféltekés rajzolás módszere.
Ki ne hallott volna már olyan anyukáról, aki azon sopánkodik, hogy ügyetlen a keze, nem tud rajzolni, ezért a gyerekével sem ül le közösen alkotni? Manapság gyakran találkozhatunk a jobb agyféltekés rajzolás lehetőségével, számos tanfolyam épül e módszerre. Tudvalevő, hogy a jobb félteke felelős a mintázatok és formák felismeréséért, az arcvonásokra való emlékezésért, a művészetek értékeléséért, a humorért, a zenéért, a táncért, a képzelőerőért és a téri képességekért. Tehát rajzolni is az agyunk jobb tekéjével vagyunk képesek. Akkor mi itt az újdonság?

Aki így rajzolt a készségfejlesztés előtt - így rajzolt utána.
A készségfejlesztés előtt - és utána.
A mindennapokban jobbára a bal agyféltekét használjuk, ez felelős a beszélt és az írott nyelv, a logika, a számolási képességekért és az elvont, tudományos fogalmakért. A jobb agyfélteke használata - az élet diktálta követelményeknek „hála" - háttérbe szorult. Ha véletlenül rajzolás céljából ceruzát fogunk a kezünkbe, a bal agyféltekére hagyatkozunk, mellőzve így a kreativitást, az egyéni látásmódot.

- A jobb agyféltekés rajzolást kipróbálva és elsajátítva mindenkiről kiderül, hogy jól tud rajzolni. Nem csodaszer ez, csak rámutat a tudatos alkotásra - állítja Sárkány Krisztina építészmérnök hallgató, aki februárban a Művészetek Házában két hétvégén, 4 napos tanfolyam keretében világít rá a módszer lényegére, útmutatást adva saját képességeink kiaknázására.

A jobb agyféltekéhez kötődik a vizuális, észlelő gondolkodás. Ezért nevezzük jobb agyféltekés rajzolásnak, mert ezen agyféltekénk segítségével vagyunk képesek élethűen rajzolni. E módszer segítségével az is megtanul jól rajzolni, aki eddig nem tudott. 13-14 éves kortól bárkinek ajánlott. Számos eset bizonyítja, hogy akik az itt tanultakat rendszeresen gyakorolják, nemcsak élethűen tudnak rajzolni - annak ellenére, hogy előtte nem tudtak -, hanem személyiségük és szemléletmódjuk is változott. Az itt tanult újfajta látásmódot, kreativitást életünk más területén is kipróbálhatjuk. Ötletesebbek leszünk, fejlődik a problémamegoldó képességünk és az intuíciónk. Viszont az, aki élete minden gondjára ettől a módszertől várja a megoldást, csalódni fog!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szentesi helyszínekkel ismerkedtek a tűzoltók

Végigjárták az esetleges beavatkozások alkalmával fontos útvonalakat, számba vették és ellenőrizték… Tovább olvasom