Délmagyar logó

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -3°C | 4°C Még több cikk.

Jogerősen elítélték a szentesi hajléktalant bántalmazó fiatalokat

Még 2012-ben elhatározták, hogy megvernek egy hajléktalant a szentesi liget melletti erdős területen.
Jogerősen egy év két hónap és nyolc év közötti szabadságvesztéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla csütörtökön azt a négy tizenéves fiút, aki 2012 nyarán súlyosan bántalmazott egy hajléktalant Szentesen.

A táblabíróság az elsőrendű vádlottat különös kegyetlenséggel, aljas indokból elkövetett emberölés bűntettének kísérletében és közösség tagja elleni erőszak bűntettében mondta ki bűnösnek, ezért nyolc év, fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztésre ítélte. A másod- és a harmadrendű vádlottat felbujtói minőségben találták bűnösnek, az egyiküknek nyolc évet a fiatalkorúak börtönében, a másikuknak hat évet a fiatalkorúak fogházában kell töltenie. A negyedrendű vádlott bűnösségét a bíróság felbujtóként elkövetett, közösség tagja elleni erőszak bűntettében állapította meg, ő ezért egy év két hónap, két év próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetést kapott.

Az akkor 16 és 17 éves vádlottak közül ketten 2012. június 24-én Szentesen egy ismerősüknél italoztak, három-három deciliternyi pálinkát fogyasztottak, majd megkeresték társaikat, és elhatározták, hogy megvernek egy hajléktalant a szentesi liget melletti erdős területen. A romos épületbe belépve az elsőrendű vádlott bántalmazta a férfit egy fakaróval, miközben két társa világított a telefonjával. A sértett ekkor felkelt, amitől a vádlottak megijedtek, és elfutottak.

A negyedrendű vádlott ezután hazament. A másodrendű vádlott felvetette társának, hogy a sértett hallhatta a nevét, ezért meg kell ölni. Magukhoz vettek egy házilag készített bozótvágó kést, hogy azzal végezzenek vele. A másodrendű vádlott vágási és szúrási technikákat mutatott a hajléktalant korábban bántalmazó társának, és azt mondta neki, hogy az életlen bozótvágókéssel a férfit a nyakán vagy a gyomrán kell eltalálnia.

Az elsőrendű vádlott bement az épületbe, de nem bántotta a férfit, és a félelme miatt legalább ötször ki is jött a házból. Társai azonban meggyőzték, hogy visszatérjen, ekkor bement az épületbe, és a bozótvágó késsel legalább tízszer lesújtott a földön fekvő férfi fejére, ezektől a hajléktalan súlyos sérüléseket szenvedett.

A másod- és a harmadrendű vádlott másnap visszatért a még mindig a romos épületben fekvő sértetthez, akihez a fejsebét látva végül egyikük mentőt hívott. A férfit kórházba vitték, ahol megműtötték. A szakértői vélemény szerint a támadás következtében a hajléktalan közvetett életveszélyes állapotba került, kezelés nélkül meg is halhatott volna.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szirbik Imre édesapja is járt a Don-kanyarban

A szentesi önkormányzat és az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred január 12-én, hétfőn 10 órától a Széchenyi liget bejáratánál lévő emlékműnél rendezi meg a második világháborús megemlékezést. Tovább olvasom