Délmagyar logó

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 14°C | 24°C Még több cikk.

Jogi és műszaki viták késleltetik a Petőfi Szálló építését

Szentes - Minél hamarabb vezetőt kell kinevezni az üdülőközpontba – hangzott el a pénteki képviselő-testületi ülésen Szentesen. A város érdekeltségi körébe tartozó cégek beszámoltak a tavalyi működésükről.
Az üdülőközpont tavalyi működését tárgyalva a február óta megbízott ügyvezető, Kocsis László elmondta: a strand szakmai hozzáértést kíván, közcélú foglalkoztatottakkal ez nem megoldható. A jövő útja a sportturizmus lehet Szentesen. Chomiak Waldemar egy szakértői véleményre hivatkozva ismertette: évi 60–100 millió forintba kerülne a ligeti létesítmény fenntartása anélkül, hogy azon bármilyen fejlesztést hajtanának végre. Tízéves intervallumot figyelembe véve ennél alig valamivel többől, 1 milliárd 300 millióból versenyképes komplexummá lehetne tenni a ligeti létesítményt. Képviselőtársa, Horváth István azt szorgalmazta: mielőbb legyen kinevezett vezetője az üdülőközpontnak.

– A Rádió Szentes újabb, 60 napos ideiglenes frekvenciaengedélyt kapott a médiatanácstól – hallottuk Besenyei Gábor ügyvezetőtől. – Ősznél hamarabb nem várható, hogy a hatóság pályázatot ír ki, de az önkormányzat már kifejezte szándékát: a város a későbbiekben is szeretne önkormányzati tulajdonú rádiót.

– Mikor készül el végre a Petőfi Szálló? – tette föl a kérdést Szabó Zoltán Ferenc. Hozzátette: ezt a Pendola Kft. vezetőjétől szerette volna megkérdezni, aki egyéb elfoglaltságai miatt nem volt jelen a testületi ülésen. Bujdosó Tamás Károly azt hangsúlyozta: körültekintőbb eljárást vár el a várostól a szálló építésének ügyében. – A Pendola-Szentes Kft.-ben 10 százalékos tulajdonosi része van az önkormányzatnak, a Pendola Kft. adószámát márciustól felfüggesztették. Ha esetleg megszűnik a többségi tulajdonos vállalkozás, mi lesz a Pendola-Szentes sorsa? – kérdezte Bujdosó. – Ilyen zászlóshajóval Nelson se került volna be a történelembe – tette hozzá frakciótársa, Halmai István. Szirbik Imre polgármester elmondta: a cég a szerződésben foglaltakat eddig teljesítette, a kivitelező felvonult a területre, ám jogi és műszaki viták késleltetik az építkezést. A testület nem fogadta el a beszámolót.

Olvasóink írták

 • 11. pendolafun 2011. június 01. 07:56
  „Véleményem szerint ha Szirbik átjátsza hanta boy kezére a Petőfit, abból szép nagy büntetőügy fog keletkezni!!!
  Felhívnám a fórumozók és az olvasók figyelmét a Kossuth utcán parkoló utánfutóra. ( Igaz csak egy rövid ideig volt látható, rajta a polgármester karikatúrája és " Ezt is felépítettem" felirat ) Ma ez a jármű a rendőrség udvarán parkol. Ugyan miért? Talán a civilek is megmozdulnak Petőfi ügyben ?
  A Volksbanknak pedig sok sikert kívánok a behajtáshoz, remélem sikerül valamennyit megtalálni a lopott pénzekből.”
 • 10. garaylako 2011. május 31. 12:09
  „Van még benne egy csavar a dologban, hogy kié a Petőfi jelenleg. Szerintem Hanta-Boy (Zsohár Árpád) arra játszik, hogy a szálló a cég kezébe kerüljön át a beruházás ellentételezéseként és akkor elkezdi a beruházást, addig számára nem érdekes a dolog, mert ha ki akarna szállni, akkor csak veszteséggel tudna. Egyébként folyik a Pendola cég átmentése egy másik cégbe. A pendola Holding Center megszűnt helyette a Bexter Holding van.
  Egyéként a Volks Bank jelzálog jog érvénysítése után a Pendola számláira is inkasszót tett, így ha jön is egy kis pénz akkor viszi a bank, mert sokkal tartozik a Pendola a felvett hitelek után. A garay kb 12-13 milliárd volt és még nem folyt vissza az egész.”
 • 9. pendolafun 2011. május 26. 13:34
  „Utolsó információk szerint fel fog állni egy vizsgálóbizottság, mely a Pendola zűrös ügyeit fogja teritékre rakni!!!
  Bízom benne, hogy ez lesz végre a pendola haláltusája, és innentől kezdve csak a józan realitások mentén folynak majd a dolgok a Petőfi körül.
  Mert ennek így kell lenni!”
 • 8. éljenszentes 2011. május 26. 13:06
  „Vásárhelyen a Gingko Szállodát kb. fél év alatt felhúzták, mi szentesiek meg 10 éve nyűglődünk a Petőfivel.
  Az ok?
  Vásárhelyen MAGÁNSZEMÉLYEK pénze forog kockán a beruházással, ezért volt a nagy sietség. Az idő pénz. Főleg egy építkezés esetében.
  Szentesen a VÁROS pénze folyik el haszontalanul. Ha kapunk hitelt a beruházásra (remélem nem!), akkor meg még további pár évtizedig nyöghetjük a mi kis szállodánk terhét.
  Miért kell ennek így lennie?”
 • 7. medvejanos 2011. május 24. 17:49
  „6. Balotelli 2011.05.23. 15:49

  Nem értem miért veszekednek :D
  Eredeti formájában "ragyog" a Petőfi szálló :DD bár nem igazán tudom hogy nézett ki anno. Lehet nem hazudnak nagyot :D”
 • 6. Balotelli 2011. május 23. 15:49
  „"2011-re lesz kész a Petőfi Szentesen"
  Hozzászólok! 6 hozzászólás
  Blahó Gabriella
  2008.10.25. 03:00
  "A beruházó Pendola Kft. munkatársai az elmúlt egy évben visszabontották a Petőfi Szálló épületét az eredeti formájára. Most azt a szerkezetet mutatja az épület, ahogyan azt annak idején tervezője, Komor Marcell megálmodta."
  HI-Hi-Hi”
 • 5. z927 2011. május 22. 23:32
  „Egy újabb "meglepő" hír a Petőfiről...”
 • 4. mirázs 2011. május 22. 18:02
  „Polgármester úr !

  Egy általam nagyra tartott 32 éves fiatalember -József Attila - szelíd tanácsára hívom fel a figyelmét:

  " ... az igazat mondd ne csak a valódit... "”
 • 3. pendolafun 2011. május 21. 21:30
  „Rengeteg a probléma pendola körül, az Arcadom beperelte mert november 1-én, mikor is fel kellett volna vonulnia, sem érvényes építési engedély nem volt és egy fiilér sem állt rendelkezésre . Az ígért összeg a mai napig nics meg, de még csak egy banki igérvény sem!!! Kíváncsi lennék mi jár a polgármester fejében, nem lenne jobb ha esetleg Ő borítaná ki a bilit, talán kevesebb csapódna személyére belőle. Itt már mindenki számára világos , hogy a pendola nem fogja sem elkezdeni ,sem befejezni az építkezést. Tisztelt képviselő urak nem kellene már valamit tenni a város érdekében. De semmiképpen sem az a helyes, ha megszavazunk a Pendola-Szentes Kft számára egy pótbefizetést, tekintve, hogy a cég 700 millió forintos hiánnyal zárta a múlt évet. Ez számításaim szerint , mivel az önkormányzat 10% -os résszel bír mintegy 70 milló forint. Ezt jól meggondolta az a 7 képviselő aki mellette szavazott? Ennyi a pénz a város kasszajába? És közben iskolákat akar bezáratni mert nincs forrás az üzemeltetetésre, és itt lehetne sorolni a példákat. Tehát Képviselő urak és Tisztelt polgármester Úr , hogy is vannak itt a dolgok?”
 • 2. éljenszentes 2011. május 21. 20:33
  „A cikk maga is adja a megoldást:
  A Petőfire szánt pénzt költsük a strandra!
  A Petőfi felújítása és üzemeltetése egy feneketlen kút, a strandból pedig még hasznunk is lenne.”
 • 1. áldásbékesség 2011. május 21. 14:23
  „"A Pendola-Szentes Kft.-ben 10 százalékos tulajdonosi része van az önkormányzatnak, a Pendola Kft. adószámát márciustól felfüggesztették. Ha esetleg megszűnik a többségi tulajdonos vállalkozás, mi lesz a Pendola-Szentes sorsa? - kérdezte Bujdosó. - Ilyen zászlóshajóval Nelson se került volna be a történelembe - tette hozzá frakciótársa, Halmai István. Szirbik Imre polgármester elmondta: a cég a szerződésben foglaltakat eddig teljesítette, a kivitelező felvonult a területre, ám jogi és műszaki viták késleltetik az építkezést. A testület nem fogadta el a beszámolót. "
  Hű, de bátrak lettünk hirtelen!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zsűrizték az aktfotókat

Szentes - A napokban zsűrizték a 16. Szentesi Aktfotó Biennáléra érkezett műveket. Tovább olvasom