Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 24°C Még több cikk.

Jönnek-mennek a fábiáni nyugdíjasok

Fábiánsebestyén - A fábiánsebestyéni nyugdíjasklub 63 tagot számlál. A környező településekről, de még Békés megyéből is iratkoztak be hozzájuk.
– Annyira sűrű a programunk, hogy fejben tartani is nehéz. Jövünk-megyünk, kirándulunk, elfoglaljuk magunkat. Sokkal jobb, mint otthon ülni – foglalta össze a közösségi életüket Szabó Lajosné, a fábiánsebestyéni nyugdíjasklub vezetője. A csapat 63 tagot számlál, olyan jó a hírük, hogy a környező településekről, de még a Békés megyei Gádorosról is iratkoztak be hozzájuk. Ez nem is csoda: a társaságot a vidámság jellemzi leginkább.

– Nagyon szép, saját helyiségünk van a kultúrházban. Nemrég átalakították és kifestették, havonta legalább egyszer ott jövünk össze. Ha készülünk valamire, akár többször is. Legutóbb a falunapon léptünk fel, táncot tanultunk be. A színpadi programok alakításában az egyik tagunk, Gyenes Piroska segít minket. Kedvesen, de szigorúan oktat, magasra teszi a lécet – nevetett a klubvezető. A közönségnek tetszett az előadás, hat új tag kapott kedvet ahhoz, hogy csatlakozzon a klubhoz. Nagyon szeretnek utazni, nemrég egy kétnapos kirándulást szerveztek Sátoraljaújhelyre, ahol mindenkinek óriási élmény volt a libegőzés. Ha már ott voltak, a szomszédos Szlovákiába is átugrottak. Legközelebb néhány nap múlva kelnek útra, megnézik a szerencsi csokoládéfesztivált.

A társaságot a vidámság jellemzi leginkább. Fotó: Králik Emese
A társaságot a vidámság jellemzi leginkább. Fotó: Králik Emese

– Mindenben részt veszünk, amiben csak lehet. Derekegyházon palacsintát, Árpádhalmon csörögét sütünk a falunapokon. Itt nálunk, Fábiánsebestyénben a falufesztiválon két álló napon át sütöttük a tyúklábnak nevezett édes tésztát. A bevételt jótékony célra használjuk, ilyen kezdeményezésekben nagy lelkesedéssel veszünk részt. Reggeltől estig fáradhatatlanul álltunk a tűzhelyek mellett. Ezenkívül bálokat szervezünk, félévente összevont névnapot tartunk, ahol nagyon jól mulatunk. Ezt az elmúlt időszakban Bokroson rendeztük, most lehet, hogy olyan helyre megyünk, ahol még nem jártunk. Ha kell, az utazásainkhoz kölcsön kapjuk a község buszát – mesélte Szabó Lajosné. Nagyon hálásak az önkormányzatnak, Kós György polgármester mindenben segíti a klub működését, tette hozzá.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bozó Zoltán a Fidesz–KDNP szentesi polgármesterjelöltje

Elismerte az eddigi pozitív eredményeket, de hangsúlyozta: valóban elérkezett a változtatás ideje, mert akadtak az évek során kiaknázatlan lehetőségek. Tovább olvasom