Délmagyar logó

2017. 07. 25. kedd - Kristóf, Jakab 18°C | 29°C Még több cikk.

Jövő februárra fejeződik be a szentesi konyhafelújítás

Szentes - A tervek szerint csak jövő februárra fejeződik be Szentesen a központi gyermekélelmezési konyha és az ebédlő teljes korszerűsítése. A létesítménnyel egy épületben van a kollégium, amelynek 250-260 diákja az új tanévtől a közeli Klauzál Gábor Általános Iskolába jár majd étkezni, amíg elkészül a 360 millió forintos rekonstrukció.
A szentesi önkormányzat saját forrásból újíttatja fel a központi gyermekélelmezési konyhát. A Jövendő utcai, háromezer adagos létesítmény korszerűsítését már nem halogathatták tovább, mert maga az épület és a benne alkalmazott technológia nem felelt meg a szabványoknak. Megírtuk korábban: a közbeszerzési pályázatot 12 ajánlattevő közül a szarvasi székhelyű Integrál Zrt. nyerte, amelynek szakemberei már hozzákezdtek a 360 milliós beruházáshoz. A rekonstrukció bővítéssel is jár, 3600 személynek főznek majd az építkezés befejezése után. A polgármesteri hivatal vagyongazdálkodási irodavezetője, Szilvássy Árpádné tájékoztatása szerint a konyha és az ebédlő rendbehozatalával – a kivitelezési szerződésben foglaltak alapján – 2009 februárjára végez az építőipari cég. Ez viszont azt jelenti, hogy az őszi tanévkezdésre gondoskodnia kell az önkormányzatnak az óvodások és iskolások ebédeltetéséről.

Az ebédlőt is felújítják a központi konyhával együtt Fotó: Tésik Attila
Az ebédlőt is felújítják a központi konyhával együtt
Fotó: Tésik Attila

Adódik viszont a kérdés, hol reggeliznek, ebédelnek és vacsoráznak ősztől a kollégisták. A közép- és általános iskolások kollégiuma ugyanis egy épületben van a központi konyhával. A diákok így ott étkezhettek, ahol a szállásuk is volt. A kollégium igazgatója, Kertész Ildikó lapunkat arról tájékoztatta, hogy a konyha és az ebédlő korszerűsítésének befejezéséig a Klauzál Gábor Általános Iskolában étkezik az előreláthatólag 250-260 tanuló. A két intézmény közel van egymáshoz, így csak átsétálnak a kollégisták a Klauzál-iskolába. Az már biztos, hogy számukra az étel a kórház konyháján készül. Arról egyelőre még nincs végleges döntés, honnan kapják a reggelit és a vacsorát a fiatalok.

Több konyháról ebédeltetnek

Az építkezés ideje alatt főznek a város Szarvasi úti konyháján, továbbá tervezik, hogy a Deák Ferenc Általános Iskolánál is készítenek ebédet. Szűcs Lajos alpolgármester azt is elmondta: a kórházi és a honvédségi konyháról is rendelnek ételt, amelyet az önkormányzat gépjárműveivel szállítanak majd a gyermekintézményekbe.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szentesi műhiba - Eltiltották az operáló orvost

Szentes - A kórház belső vizsgálatának lezárásáig eltiltották a műtétektől és a szülések… Tovább olvasom